In memoriam dr. Ferenczi Gavril

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de familia noastră în greaua încercare ce ne-a fost dată prin moartea dr. Ferenczi Gavril.

Ferenczi Gavril s-a născut în satul Chedea Mică din județul Harghita. A urmat școala primară în orașul Cristuru Secuiesc, iar liceul l-a absolvit în Cluj-Napoca. A absolvit Facultatea de Medicină la Târgu Mureș. După terminarea facultății, a ocupat prin concurs postul de medic în secția Interne la Clinica din orașul Târgu Mureș. Ulterior, în anul 1965 a promovat examenul de rezidențiat, devenind medic rezident la Spitalul Județean din Oradea, până în anul 1968, an în care, în urma unui examen, a ocupat postul de medic specialist la secția Interne a Spitalului Vechi din Zalău. La scurt timp a promovat examenul de primariat, devenind medic primar interne la Spitalul Județean din Zalău, fiind totodată șeful unei părți din secția de Interne.

În decursul carierei sale profesionale, a fost numit Medic Șef de Municipiu și Directorul Policlinicii Spitalului Județean Zalău.

Printre numeroasele cursuri absolvite, se evidențiază cursul de specializare în Endoscopie (la momentul respectiv era o premieră în Zalău), efectuat în Anglia.

Perioada de activitate profesională în Zalău a fost 1968 – 2001.

Soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă. În acest univers al tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea.

Odihnească-se în pace.

Ferenczi Estera Aneta

9 Thoughts to “In memoriam dr. Ferenczi Gavril”

 1. Obs.

  Empatia a fost partenera in profesia de doctor dedicat celor bolnavi! Condoleante familiei indurerate! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 2. Florean Andrei

  Odihnească-se în pace !

 3. Anonim

  Un om minunat !
  Dzeu sa-l odihneasca !

 4. RUGA GABRIEL MICHAEL

  Fie-i memoria binecuvantata eminentului medic internist FERENCZI GABI, raman nesterse amintirile anilor cand ne-am cunoscut.
  Tie AGI,iti dorim putere sa treci peste aceasta mare durere,sa mai ramai sanatoasa langa minunatii tai copii.

  Cu toata compasiunea
  Pusa si Gabi Ruga

 5. Dr.Ioan Dirjan

  Un om cu un caracter deosebit, cu mult bun simt,
  un foarte bun profesionist,un coleg minunat !
  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 6. Mariana

  Odihna veșnică unui om și medic de excepție!!! Condoleanțe familiei îndurerate!!!

 7. derjan patritiu

  Acest OM a adus alinare multor bolnavi. Dumnezeu sa-l odihneasca.

 8. Cornel Grad

  Sincere condoleanțe familiei! A fost un om & medic de înaltă ținută morală și profesională, respectat de întreaga comunitate zălăuană. Fie-i memoria binecuvântată! Requiescat in pace!

 9. Daniela

  Sincere condoleante familiei! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe domnul doctor!

Leave a Comment