În doar o săptămână, zeci de intervenţii SMURD pentru acordarea primului ajutor

Pompierii sălăjeni au intervenit, în intervalul 11-16 iunie, la 52 de evenimente, 75 la sută dintre cazuri axându-se pe acordarea primului ajutor calificat de către echipajele SMURD, iar 25 la sută, pe linia situaţiilor de urgenţă.
Din cele 13 situaţii de urgenţă, au fost înregistrate trei incendii, iar celelalte 10 intervenţii (două degajări copaci de pe carosabilcarosabil, o sablare, şase intervenţii pentru evacuarea apei din curţile şi subsolurile unor gospodării şi imobile, o sablare carosabil) au fost determinate de fenomenele meteo periculoase.
În această perioadă cu vreme în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” recomandă cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire pentru fenomenele meteorologice periculoase:
a. Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.
b. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.
c. Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
d. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

Alte articole

Leave a Comment