În doar două zile, poliţiştii jibouani au aplicat amenzi de 25.000 de lei

Două acţiuni de furt, una în flagrant, în ambele cazuri prejudiciul fiind recuperat integral, au fost constatate de către poliţiştii jibouani, în urma unei activităţi desfăşurate în perioada 18-19 martie. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, a fost vorba de o acţiune cu efective mărite, ce a avut drept obiectiv menţinerea la nivel scăzut a infracţiunilor stradale, prevenirea şi combaterea furturilor, prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ illicit şi combaterea ilegalităţilor din traficul rutier.
De asemenea, în cartierul Stejarilor, poliţiştii jibouani, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sălaj, au efectuat un control economic la o societate, ce avea ca obiect de activitate comerţ cu amănuntul. „În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au descoperit că administratorul societăţii nu a afişat preţurile de vânzare ale produselor astfel că au fost ridicate în vederea confiscării produse alimentare în valoare de 3.000 lei şi aplicată administratorului o sancţiune contravenţională, în valoare de 10.000 lei”, a precizat sursa citată.
Totodată, în piaţa agroalimentară din Jibou, s-a acţionat împreună cu lucrători din cadrul DADR Sălaj, fiind depistată o persoană care comercializa pomi fructiferi fără a îndeplini condiţiile prevăzute de lege. Cu această ocazie, a fost confiscată suma de 1.300 lei, sumă ce reprezenta contravaloarea unui număr de 271 pomi fructiferi, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional la L12/1990 Republicată, cu suma de 10.000 lei.
În perioada menţionată, au fost aplicate 45 contarvenţii, (opt a Legea 61/1991 pentru acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, trei la Legea 12/1990, pentru acte de comerţ ilicit, 31 pentru încălcarea unor norme rutiere şi şase la alte acte normative), valoarea totală a amenzilor fiind de aproximativ 25.000 lei şi cea a bunurilor confiscate de 4.430 lei. Pentru defecţiuni tehnice ale autovehiculelor au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

Alte articole

Leave a Comment