În august, O nouă ediţie a „Zilelor Zalăului” la Chicago

Comunitatea zălăuană din Chicago va sărbători, şi în acest an, după propria-i reţetă, „Zilele Zalăului”. Ajuns la cea de-a XII-a ediţie, evenimentul, organizat de Fundaţia „Zălăuani la Chicago”, va fi găzduit de parcul Bunker Hill Forest Preserve Grove 5 din metropola americană, duminică, 2 august, începând cu ora 11. Potrivit organizatorilor, din meniu nu vor lipsi preparatele tradiţionale, muzica şi voia buna.
Dorul de meleagurile natale i-a determinat pe zălăuanii stabiliţi de ani buni în Chicago să sărbătorească Zilele Zalăului în propriul stil. Ideea organizării unui eveniment similar cu cel care are loc în fiecare vară, la începutul lunii august, în urbea de la poalele Meseşului, s-a conturat în urmă cu 12 ani. De atunci, în fiecare an, tot mai mulţi zălăuani, şi nu numai, se adună într-o poieniţă lângă Chicago, pentru a ciocni un pahar cu ocazia Zilelor Zalăului. În prezent, comunitatea din metropola americană numără aproape 2.000 de zălăuani.
În urmă cu doi ani, evenimentul a fost unul cu totul special. Fiind vorba de cea de-a zecea ediţie, organizatorii, un grup de tineri din Zalău, printre care se numără Mihai Lehene, Nicu Crăciun, Ovidiu Pop şi Ioana Savos, au invitat şi câţiva reprezentanţi ai Primăriei Zalău, dar şi artişti locali. Primii care au răspuns invitaţiei, ajungând înainte cu o săptămână în Chicago, au fost primarul Radu Căpâlnaşiu şi consilierul local, Rodica Pop Seling. Chiar înainte cu o zi de eveniment, a aterizat pe pământ american, pentru a le fi alături concitadinilor săi, şi actorul Cosmin Seleşi. Timp de câteva ore, zălăuanii au savurat mâncăruri tradiţionale, preparate sub supravegherea strictă a bucătarului şef, Ovidiu Pop, au participat la diferite întreceri sportive, au ascultat muzica “de-acasă”, având parte de multă distracţie şi voie bună.

6 Thoughts to “În august, O nouă ediţie a „Zilelor Zalăului” la Chicago”

 1. […] Comunitatea zălăuană din Chicago va sărbători, şi în acest an, după propria-i reţetă, “Zilele Zalăului”. Ajuns la cea de-a XII-a ediţie, evenimentul, organizat de Fundaţia “Zălăuani la Chicago”, va fi găzduit de parcul Bunker Hill Forest Preserve Grove 5 din metropola americană, duminică, 2 august, începând cu ora 11. Potrivit organizatorilor, din meniu nu vor lipsi preparatele tradiţionale, muzica şi voia buna. Dorul de meleagurile natale i-a determinat pe zălăuanii stabiliţi de ani buni în Chicago să sărbătorească Zilele Zalăului în propriul stil. Ideea organizării unui eveniment similar cu cel care are loc în fiecare vară, la începutul lunii august, în Sursă știre […]

 2. […] Comunitatea zălăuană din Chicago va sărbători, şi în acest an, după propria-i reţetă, “Zilele Zalăului”. Ajuns la cea de-a XII-a ediţie, evenimentul, organizat de Fundaţia “Zălăuani la Chicago”, va fi găzduit de parcul Bunker Hill Forest Preserve Grove 5 din metropola americană, duminică, 2 august, începând cu ora 11. Potrivit organizatorilor, din meniu nu vor lipsi preparatele tradiţionale, muzica şi voia buna. Dorul de meleagurile natale i-a determinat pe zălăuanii stabiliţi de ani buni în Chicago să sărbătorească Zilele Zalăului în propriul stil. Ideea organizării unui eveniment similar cu cel care are loc în fiecare vară, la începutul lunii august, în …mai multe stiri […]

 3. Anonim

  toate bune si frumoase depinde doar pe banii cui sau facut!?

  1. Anonim

   ce te doare pe tine capul ce fac americanii cu banii lor?

 4. Anonim

  eventual new zalau.

 5. Sunt bani la primarie pentru deplasarea catorva bastani cu familiile lor. Prostul plateste.

Leave a Comment