Iarna a năvălit cu tot cu probleme peste noi

Iarna a venit mai repede în acest an, un strat generos de zăpadă acoperind, în noaptea de sâmbătă spre duminică, întreg judeţul în doar câteva ore. Dacă pentru cei mici, prima ninsoare a adus multă bucurie, autorităţilor le-a stricat ziua liberă. De la pompieri, poliţişti, echipaje ale Citadin şi ale Drumurilor Naţionale, la primarul Ionel Ciunt, cu toţii au ieşit pe teren de la primele ore ale dimineţii, alertaţi de problemele apărute.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al Judeţului Sălaj, pompierii au intervenit în Zalău pentru a îndepărta de pe carosabil ori de pe autoturisme, 19 copaci prăbuşiţi sub greutatea stratului de zăpadă depus pe ramuri. Astfel de incidente s-au produs pe străzile Dumbrava, Simion Bărnuţiu, Gheorghe Doja, Tudor Vladimirescu, Porolissum, B.P. Haşdeu, Kiss Karoly, Păcii şi lt. col.Teofil Moldoveanu. Nicio persoană nu a fost rănită, dau asigurări oficialii ISU Porolissum. În schimb, crengile căzute au avariat uşor două autoturisme. Un arbore a blocat şi o parte carosabilă pe DN 1C, la ieşire din localitatea Bîrsău Mare către Dej, în acest caz intervenind pompierii Gărzii Ileanda.
„Societatea Citadin Zalău SRL a intervenit pentru deszăpezirea străzilor și remedierea situațiilor apărute în urma căderii abundente de zăpadă. Pentru activitatea de deszăpezire, inclusiv în zona Ortelec, Dealul Aghireșului, şoseaua de centură și Fundația Acasă, au fost folosite opt utilaje”, au precizat reprezentanţii municipalităţii. Aceştia au mai spus că au fost tăiaţi copacii răsturnați, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre arbori maturi de pin și tuia. Şi poliţiştii locali au fost implicaţi pentru fluidizarea traficului și asigurarea zonelor în care au căzut copaci. „Atât primarul, cât și viceprimarul au fost de la primele ore ale dimineții pe teren pentru monitorizarea îndeaproape a derulării acțiunilor de deszăpezire”, au subliniat oficialii Primăriei Zalău.
Unul dintre autobuzele Transurbis a derapat în apropierea pasarelei din Dumbrava Nord, blocând pentru câteva zece de minute circulaţia celorlalţi participanţi la trafic. Contactat, Dan Ruzici, directorul societăţii de transport public de călători, ne-a dat asigurări că toate autobuzele au fost dotate din timp cu cauciucuri de iarnă.
Şi în restul judeţului, traficul rutier a fost îngreunat din cauza ninsorii abundente, deşi utilajle de deszăpezire au intervenit. „În întreg judeţul circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă. Nu există drumuri blocate”, a precizat, duminică după-amiază, Oana Labo, purtătorul de cuvânt al Prefecturii.
Având în vedere avertizarea meteo privind răcirea accentuată a vremii, căderea de precipitaţii sub formă de ninsoare şi intensificări ale vântului, poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să reducă viteza de deplasare şi să evite manevrele riscare, care nu sunt absolut necesare, precum depăşirile pripite.
„Poliţia Rutieră atenţionează că utilizarea anvelopelor de airnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj.

Alte articole

7 Thoughts to “Iarna a năvălit cu tot cu probleme peste noi”

 1. Anonim

  Ciuntu-i la Atos,îl doare-n spate.Desi prognoza meteo anunță ninsori de câteva zile nu-i nici un utilaj de deszăpezire pe drum iar postaca de la cabinetul senatorial a lui Gheo Pop pune poze cu utilaje de la Drumuri Naționale care defilează cu lama ridicată.Votati psd !

 2. Anonim

  daca nu circulau masini prin oras iar nu faceau fata cu zapada, ce sa mai zic pe sate unde au durmit aia pana la 12, ce curatat zapada

 3. Anonim

  Mincinos articol. In cartier gradina poporului nu a fost nici o masina. Am lopatat la zapada din greu azi. Am sunat la citadin si am solicitat ajutor…un nene aspru la vorba si unor plictisit mi a spus ca vor veni. Nu au ajuns nici acum. Niste mincinosi

 4. Claudiu

  Zona gradina poporului e paralizata Pana la aceasta ora.taxi nu preia comanda in zona.copiii incep luni scoala. INCREDIBIL! Se intampla doar in Romania…..

 5. Alfaman

  Amenzi drastice atat firmei cat si celor care au decis ca / Citadin sa se „ocupe” de deszapezire.

 6. Bine ca si-au luat toti

  (pirmar si viceprimari), cizme si casca de protectie…
  Cu atata nepasare din partea lui Ciunt et comp, o sa ajungem sa-l regretam pe Capalnasiu in cel mai scurt timp.

Leave a Comment