I-au confiscat remorca şi lemnele furate

Un jibouan în vârstă de 27 de ani a fost prins joi, 15 iunie, în urma unei acţiuni a jandarmilor pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilicite din domeniul silvic pe raza judeţului Sălaj, după ce a tăiat ilegal şi a sustras mai mulţi arbori din specia cer.
Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj, în urma verificărilor s-a constatat că B.C., din Jibou, a tăiat din pădurea din Şoimuş 2,8 metri cubi de arbori nemarcaţi silvic, de diametre diferite, pe care i-a fasonat şi încărcat într-o remorcă cu o osie, tractată de un tractor. Prejudiciul a fost stabilit la peste 1.800 de lei.
„În cauză s-au întocmit acte de sesizare privind săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori, infracţiuni prevăzute de art.107 şi art. 109 din Legea 46/2008 – Codul Silvic, iar masa lemnoasă şi remorca au fost ridicate în vederea confiscării şi date în custodie Ocolului Silvic „Stejarul” – Zalău. Actele de sesizare vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou”, se mai arată în comunicatul de presă.

Alte articole

3 Thoughts to “I-au confiscat remorca şi lemnele furate”

 1. Anonim

  Din cate stim noi astia mai prosti (informati ) decat atotstiutoarea redactoare, la Zalau nu mai exista ocol silvic , ci doar directie silvica.

  1. Anonim

   Daca taceai, filozof ramaneai, nu musca in rahat…e vorba de Ocolul Silvic Privat „Stejarul” aflat in subordinea Primariei Zalau, care administreaza mari suprafete de padure in Salaj.

 2. Anonim

  Bine ca nu-i prin pe aia cu camioanele care fura prinde amaratu :)))

Leave a Comment