Selecţionatele juniorilor de la Viitorul şi FC Zalău au câştigat un turneu în Polonia

Două selecţionate alcătuite din juniori de la Viitorul şi FC Zalău au participat în urmă cu o săptămână la un turneu de fotbal în Polonia, competiţie rezervată categoriilor 2007 – 2008 şi 2009 – 2010. Participarea celor două echipe sălăjene la competiţia din Polonia a fost posibilă cu sprijinul Consiliului Judeţean Sălaj, care are un parteneriat cu autorităţile din Nowy Sacz, şi cu sprijinul Asociaţiei Judeţene de Fotbal.
Turneul s-a desfăşurat în oraşul Muszyna, participând echipe din Polonia, Slovacia, Serbia şi România. La ambele categorii au fost nouă participante şi s-a jucat după sistemul „fiecare cu fiecare”.
Ambele echipe sălăjene au avut evoluţii foarte bune în cele opt partide susţinute, câştigând toate meciurile.
Pe locul doi la categoria 2007 – 2008 s-a clasat Munja, o echipă din Serbia, iar pe poziţia a treia, Stara Lubovnia, din Slovacia.
La categoria 2009 – 2010, formaţia sălăjeană, intitulată Sport Team Sălaj, a fost urmată pe podium de Mineralni Krynica şi Akademia Poprad Muszyna, ambele din Polonia.
„A fost un turneu foarte reuşit. Mi-ar fi plăcut să fie prezenţi şi copii de la Atletic Zalău. Este păcat că nu au fost lăsaţi să participe. Sunt foarte mulţumit de modul în care au evoluat copiii, dar şi de colaborarea pe care am avut-o cu părinţii. Gazdele au fost foarte respectuoase şi serviabile pe tot parcursul desfăşurării competiţiei. Am fost mândri de copiii noştri la festivitatea de premiere”, ne-a declarat antrenorul Zoltan Ardelean.
Sport Team Sălaj 2007 – 2008: Szanto Erik – Robert Egri, Soyom Robert, Alexandru Nosa, Mario Tout, Matei Brisc, Bogdan Stâmbu, Bogdan Prunea şi Szalontai Iustin. Antrenor: Zoltan Ardelean
Sport Team Sălaj 2009 – 2010: Remus Barou – Răzvan Sabou, Bogdan Morar, Matei Sârcă, Mateo Alexa, Luca Iluţă, David Borbe, Răzvan Filip, Bakoi Marco şi Luca Iancu Sălăjanu. Antrenor: Dan Lucaciu

Leave a Comment