Grav accident de circulație în apropiere de Ileanda

Un autoturism s-a izbit frontal de un autobuz sâmbătă seara în jurul orei 19, pe DN 1C, între localităţile Dăbâceni şi Ileanda.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti, şoferul, un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Hunedoara, conducea autoturismul pe direcţia Dej-Baia Mare, iar într-o curbă la dreapta nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum -carosabil umed, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autobuz care circula regulamentar, din sens opus. Autobuzul era condus de un tânăr de 30 de ani, din Reghin.
Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a şoferului hunedorean, acesta fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale şi investigaţii. Pentru conducerea în siguranţă, în condiţii de instabilitate atmosferică, poliția rutieră recomandă şoferilor să conducă prudent, să ia în calcul faptul că în astfel de condiţii spaţiul de frânare creşte şi să adapteze continuu viteza la condiţiile de drum şi trafic. Informațiile ne-au fost oferite de purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Maria Cristea.

Leave a Comment