Furtuna a lăsat mai multe case fără acoperiş

Sălăjenii au avut parte, in dupa-amiaza zilei  de luni, de o furtuna in toata regula, care  s- a lasat cu subsoluri inundate, copaci prabusiti, iar mai multe case au ramas fara acoperis. Au fost suficiente doar cateva minute bune.

Potrivit informatiilor primite de la  reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Salaj, pompierii sălăjeni au fost solicitaţi să intervină de mai multe ori, luni, 25 mai, în jurul orei18, din cauza condiţiilor meteo cu aspect de ploaie, vânt puternic şi vijelie. Mai mulţi copaci s-au prăbuşit pe carosabil în localităţile Ban şi Şimleu Silvaniei, şi pe calea ferată în localitatea Derşida. Curtea şi beciul  unei gospodării de pe strada „Doctor Ioan Ossian” din Şimleu Silvaniei au fost inundate, pompierii evacuând apa cu ajutorul unei motopompe.

In localitatea Derşida, mai multe case au rămas fără acoperiş, acestea fiind decopertate de vântul puternic.  La faţa locului au fost deplasate mai multe forţe, respectiv un echipaj al Detaşamentului de pompieri Zalău, poliţie, SVSU, primărie. De asemenea, tot luni, in jurul orei 18, in localitatea Moiad, Secţia de pompieri Şimleu Silvaniei a fost solicitată să intervină la hala unui operator economic a cărei acoperiş a fost decopertat din cauza vântului puternic. Pompierii au intervenit la evacuarea bunurilor afectate şi decopertarea elementelor de construcţie desprinse ale acoperişului şi care puneau în pericol zona obiectivului.

Leave a Comment