Facebook îl suspendă pe Donald Trump încă doi ani

Facebook anunţă că va menţine suspendat contul fostului preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, cel puţin doi ani, începând cu data suspendării iniţiale, 7 ianuarie 2021, relatează Business Insider, citat de Digi24.

„Dacă analizele noastre arată că există în continuare un risc în ce priveşte siguranţa publică, vom extinde perioada de restricţie pentru o nouă perioadă stabilită la acel moment, iar apoi vom continua re-evaluarea până când riscul încetează”, a anunţat platforma socială.

Consiliul de supraveghere de la Facebook, un grup de experţi care pot răsturna decizii ale şefului Facebook, Mark Zuckerberg, au menţinut suspendarea contului dar a stabilit că platforma socială „nu poate impune suspendarea pe perioada nedeterminată”.

Acest consiliu a cerut Facebook să re-evalueze decizia în următoarele şase luni.

Facebook a suspendat contul lui Donald Trump imediat după ce o gloată de susţinători ai fostului preşedinte au luat cu asalt clădirea Capitoliului SUA în urma instigărilor acestuia. Trump a publicat chiar pe Facebook un clip video în care le-a spus atacatorilor: „Vă iubim, sunteţi foarte speciali, mergeţi acasă”.

În urma atacului mortal de la Capitoliu, instigat de Trump după luni de zile în care a susţinut, în mod fals, că a câştigat alegerile prezidenţiale din 2020, Trump a fost pus sub acuzare pentru a doua oară de Camera Reprezentanţilor, primul preşedinte american care a trecut prin această procedură de două ori. Trump a fost, ulterior, achitat, de Senatul american.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment