Explozie de viroze si pneumonii la Urgenta

Explozie  de viroze si pneumonii la Urgenta

Peste 300 de salajeni au ajuns la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) a Spitalului Judetean de Urgenta Salaj, in week-end, cele mai multe cazuri – 85 -fiind plagi, fracturi, entorse si politraumatisme, se arata intr-un comunicat de presa remis, ieri, de unitatea spitaliceasca respectiva.

Pe langa aceste cazuri, alte 13 persoane au ajuns la UPU cu hipertensiune arteriala, in timp ce alti 78 de salajeni au primit tratament impotriva afectiunilor cailor respiratorii. Numarul de cazuri este foarte mare fata de datele inregistrate in week-endul precedent, fiind inregistrate 17 cazuri de bronsita, 12 de pneumonie, 35 de salajeni au fost depistati cu viroze, in timp ce alti 14 au primit tratament impotriva amigdalitelor.

Medicii au mai tratat patru cazuri de colica abdominala si trei cazuri de colica biliara, iar 13 gravide au avut nevoie de ajutor specializat pentru a aduce pe lume bebelusi. Week-endul a fost marcat si de prezenta a patru salajeni care au tinut sa bea peste masura, ajungand, in final, in stare de ebrietate la Urgenta. Cu gastrite si enterocolite au fost diagnosticati 39 de salajeni, aceste cazuri fiind mai multe chiar si decat diagnosticele similare puse in perioada Craciunului.

De asemenea, doua persoane au fost aduse la UPU cu rani dupa ce au fost implicate in agresiuni. Din totalul de 316 de cazuri, medicii au dispus internarea pentru 69 de pacienti.

Leave a Comment