După reţete de acum 2.000 de ani: Mircea Groza a gătit pentru 800 de angajaţi ai unei multinaţionale

Alexandru Moldovan

Cei 800 de angajaţi din Zalău ai unei cunoscute companii internaţionale au fost serviţi joi, la masa de prânz, cu mâncăruri pregătite după reţetele romanilor ce au populat acum 2.000 de ani Castrul de la Porolissum, situat în apropierea municipiului.
Supă de perişoare cu mentă şi tocană de carne de porc „ostia” cu linte, alături de „panis militaris” – pâinea soldaţilor romani, au fost felurile principale de mâncare romană ce au fost preparate de firma de catering ce serveşte zilnic masa de prânz pentru angajaţii celor două fabrici a producătorului de anvelope Michelin de pe platforma industrială din Zalău, toate preparatele fiind realizate sub atenta supervizare a maestrului bucătar Mircea Groza, un bun cunoscător al bucătăriei de acum două milenii.
„Trebuie mereu să ne surprindem clientul. Nu e ca şi la restaurant, unde clienţii sunt alţii în fiecare zi şi nu există riscul să intri în monotonie. În schimb, la noi sunt tot noi şi aceeaşi clienţi şi trebuie să-i surprindem din când în când cu ceva. Fiind vorba de o companie franceză, nu uităm să sărbătorim ziua naţională a Fran-ţei, de exemplu. Cunoscând priceperea lui Mircea Groza în ceea ce priveşte tradiţia şi având în vedere castrul roman de la Moigrad, de lângă Zalău, am încercat să combinăm o tematică între cultura locală şi tradiţia gastronomică locală”, a declarat joi, Angelica Gherasim, managerul regional al firmei de catering.
Pentru ca angajaţii companiei să intre mai bine în tematica propusă prin mâncarea romană, la cantina unde servesc masa au fost prezenţi şi doi „soldaţi romani”, de la Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, în vreme ce bucătarul Mircea Groza a purtat straie dacice.
Sean Parry, directorul Michelin Romania – platforma industrială Zalău, a apreciat la rândul său evenimentul culinar de joi, el declarându-se încântat şi de mâncărurile româneşti. „Sunt în România de câteva luni. Este o ţară foarte interesantă. Istoria ei este foarte interesantă şi astăzi stau chiar lângă doi romani şi un dac. Bucătăria din România, mâncărurile sunt excelente. Soţia mea este din Franţa şi este şi ea de acord că e excelentă. Am avut mai multe evenimente la cantina unde servim masa, nu doar acesta, cu preparate diferite, ceea ce este foarte bine. Încercăm un meniu variat pentru angajaţii noştri şi eu personal sunt foarte mulţumit cu mâncarea de aici”, a afirmat Sean Parry.

Alte articole

4 Thoughts to “După reţete de acum 2.000 de ani: Mircea Groza a gătit pentru 800 de angajaţi ai unei multinaţionale”

 1. Claudiu

  Oferta cu posibilitati reale de lucru acasa! Suntem dominanti pe piata! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: doarsimplu@gmail.com

 2. Anonim

  Sa nu imi spuneti ca acesta a fost titlul de prima pagina – cu o greseala gramaticala de neiertat!!! Vai de ea, saraca limba romana! Cred ca nu mai poate urla de durere! 🙁

  1. Balazs Miki

   Sunt total de acord cu commenturile lui Anonimus. N-am observant greseala din titlu desi e cu litere mari ingrosate ca mai tineam minte gustul mancarii si inca mai eram suparat. Chiar asa „Mircea, nu mai stii ce sa faci sa iesi in evidenta”. Mai stai si tu in bucatarie si gusta mai intai sa le dai si la altii. Nu mai da daca nici tie nu-ti place!!!!

 3. Anonim

  Mircea, nu mai stii ce sa faci sa iesi in evidenta. Ciorba de perisoare cu menta. Ma lasi! sa nu imi spui ca tu ai mancat din astea cand ai fost mic, ca nu te cred. Sau linte? Unde se face linte in Romania? La Hida? hai sictir.

Leave a Comment