Dupa ce a cazut in fantana, Un copil de doi ani a intrat in coma

Dupa ce a cazut in fantana, Un copil de doi ani a intrat in coma

O fetita din localitatea Crasna a trecut prin clipe de groaza chiar in ziua in care a implinit varsta de doi ani. Toata intamplarea a avut loc vineri, in jurul amiezii, cand copila, jucandu-se in curtea casei bunicilor, a cazut in fantana adanca de sapte metri. Alertati de strigatele disperate ale batranei, oamenii au sarit in ajutor sa scoata fetita din apa. Dupa cateva minute, trupul acesteia a fost adus la suprafata, insa, din nefericire, era fara suflare. Doi politisti care au trecut prin fata casei au luat trupul micutei si l-au transportat de urgenta la Centrul de Permanenta din Crasna, unde personalul medical a inceput manevrele de resuscitare.

O fetita in varsta de numai doi ani, din localitatea Crasna, a intrat in coma, vineri, in jurul amiezii, dupa ce a cazut in fantana din gospodaria bunicilor. Copila a fost transportata de urgenta la Spitalul Judetean, de unde a fost transferata la Unitatea de Primire a Urgentelor Pediatrie din Cluj-Napoca.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, pompierii simleuani au fost solicitati sa intervina vineri, in jurul amiezii, pentru scoaterea unei minore in varsta de doi ani, cazuta in fantana. Echipajul s-a deplasat in cel mai scurt timp la fata locului, insa pana sa ajunga la locul interventiei, copila a fost scoasa din fantana de oamenii din sat.

Fantana din curte, adanca de sapte metri, era acoperita doar cu o folie din plastic. Dupa cum ne-a declarat primarul comunei Crasna, Pop Emeric, putul era in lucru, oamenii efectuand sapaturi pentru adancirea fantanii. In cursul zilei de vineri, chiar in ziua in care fetita a implinit varsta de doi ani, a avut loc nefericitul eveniment. Copila se juca in curte, iar, la un moment dat, a calcat peste placajul care acoperea fantana aflata in lucru din curtea gospodariei. Din pacate, s-au scurs cateva minute pana ce oamenii au reusit scoaterea micutei din apa, astfel incat, atunci cand au adus-o la suprafata, copila era fara suflare. Doi politisti aflati in zona au luat trupul acesteia si l-au transportat de urgenta la Centrul de Permanenta din Crasna, ne-a declarat edilul comunei Crasna.

Fetita a supravietuit, desi a stat in fantana aproximativ 20 de minute, pana cand a fost scoasa de un localnic. Personalul medical al centrului a inceput imediat manevrele de resuscitare, reusind sa o aduca in simtiri pe copila. Ulterior, a fost transportata cu o ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau. La Unitatea de Primire a Urgentelor a fost adusa o minora in varsta de 2 ani, in coma de gradul 2/3, prezentand stop respirator resuscitabil, survenit prin inec prin submersie in apa dulce si hipotermie. I-a fost acordat primul ajutor in urgenta, dupa care a fost transferata la Unitatea de Primire a Urgentelor Pediatrie din Cluj-Napoca, potrivit informatiilor furnizate de biroul de presa al spitalului. Primarul comunei Crasna ne-a declarat, ieri, ca sunt sanse ca fetita sa-si revina.

Alte articole

Leave a Comment