După ani de procese, fostul director al Centrului „Acasă”, Leontin Băbțan, a fost achitat

Fostul director al Centrului de Recuperare, Tratament și Îngrijire „Acasă” din  Zalău, Leontin Băbțan, a fost achitat zilele trecute de magistrații maramureșeni. Procesul lui Leontin Băbțan, unul dintre fondatorii instituției medicale zălăuane, a început cu mai bine de șase ani ani în urmă, acesta fiind judecat pentru înșelăciune, fals intelectual și uz de fals. Decizia magistraților nu este definitivă.

„În temeiul art. 396 alin. 5 Cod de procedură penală, rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod de procedură penală (actele materiale descrise la punctele 1-467, 530-532), respectiv art. 16 alin. 1 lit. b teza a II-a cod de procedură penală (în cazul actelor materiale descrise la punctele 468-529, 533- 627 din rechizitoriu), achită pe inculpatul Băbțan Leontin, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune prevăzută de art. 244 alin. 1 şi 2 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 cod penal. În temeiul art. 396 alin. 5 Cod de procedură penală, rap. la art. 16 alin. 1 lit. c cod de procedură penală, achită pe inculpatul Băbţan Leontin pentru comiterea infracțiunii de fals intelectual prev. de art. 321 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 cod penal. În temeiul art. 396 alin. 5 Cod de procedură penală, rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza a II-a Cod de procedură penală, achită pe inculpatul Băbţan Leontin pentru comiterea infracţiunii de uz de fals prev. de art. 323 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 cod penal.  Document: Hotarâre  1719/2022  26.05.2022”, se arată în decizia Judecătoriei Baia Mare. Așa cum este și firesc, l-am contactat telefonic pe Leontin Băbțan pentru un punct de vedere vis-a-vis de decizia magistraților. Leontin Băbțan nu a dorit să comenteze decizia judecătorilor.

Sursa foto: linkedin.com

6 Thoughts to “După ani de procese, fostul director al Centrului „Acasă”, Leontin Băbțan, a fost achitat”

 1. […] Fostul director al Centrului de Recuperare, Tratament și Îngrijire „Acasă” din  Zalău, Leontin Băbțan, a fost achitat zilele trecute de magistrații maramureșeni. Procesul lui Leontin Băbțan, unul dintre fondatorii instituției medicale zălăuane, a început cu mai bine de șase ani ani în urmă, acesta fiind judecat pentru înșelăciune, fals intelectual și uz de fals. Decizia magistraților nu este definitivă. „În temeiul art. 396 alin. 5 Cod de procedură penală, rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod de procedură penală (actele materiale descrise la punctele 1-467, 530-532),… Citeste mai mult […]

 2. […] Fostul director al Centrului de Recuperare, Tratament și Îngrijire „Acasă” din  Zalău, Leontin Băbțan, a fost achitat zilele trecute de magistrații maramureșeni. Procesul lui Leontin Băbțan, unul dintre fondatorii instituției medicale zălăuane, a început cu mai bine de șase ani ani în urmă, acesta fiind judecat pentru înșelăciune, fals intelectual și uz de fals. Decizia magistraților nu este definitivă. „În temeiul art. 396 alin. 5 Cod de procedură penală, rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod de procedură penală (actele materiale descrise la punctele 1-467,  » Mai multe detalii […]

 3. Ion

  „Justitia” ulii… Distrugeti viata unui om, dupa care il trimiteti la plimbare. Nadajduiesc sa platiti, odata si odata, pentru „dreptatea” pe care o faceti! Ce lume e asta in care „cel ce fura un ou” e mai vinovat decat „cel ce fura un bou”, iar „elita” societatii nu raspunde absolut deloc in fata nimanui, daca greseste!? Cine ii da inapoi acestui om anii acestia in care a fost hartuit, batjocorit, umilit si lasat fara mijloace de subzistenta? Da, cunosc cazul pt. ca am fost coleg cu Leontin…Cat despre „justitiari” – asa sa le ajute Dumnezeu!!!

  1. Paul

   mare dreptate ai Ioane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Paul

  A fost prea corect…..si a suparat pe cine nu trebuia…….ca de obicei un neica nimeni pus de partid la…..butoane…….

 5. Anonim

  Sper sa se repete și în apel.

Leave a Comment