Depistat de jandarmi la braconaj pe Someş

Un bărbat de 68 de ani, din Ciocmani, comuna Băbeni, a fost surprins în flagrant, în cursul zilei de marţi, 12 ianuarie, în timp ce pescuia prin metoda denumită „greblare” cu unelte înţepătoare şi agăţătoare, pe râul Someş, în zona localităţii Lozna. Acesta a fost depistat de un echipaj de jandarmerie din cadrul subunităţii de jandarmi Jibou, care desfăşura o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol pe râul Someş.
Potrivit reprezentanţilo Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj, pe numele persoanei în cauză, jandarmii au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „pescuit cu unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”. Dosarul cu actele de constatare a infracţiunii urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou în vederea continuării cercetărilor.
Totodată, potrivit sursei citate, acţiunile jandarmilor pe această linie vor continua şi în perioada următoare, iar împotriva celor care vor fi depistaţi săvârşind fapte susceptibile a fi contravenţii sau infracţiuni vor fi luate măsurile legale.

Alte articole

One Thought to “Depistat de jandarmi la braconaj pe Someş”

  1. Anonim

    De cand este sturion pe Somes?

Leave a Comment