Curtea de Apel Cluj: soții Coța, arest la domiciliu

Vasile și Daniela Coța vor fi eliberați din arestul IPJ Sălaj, în urma deciziei de miercuri, 27 mai, a magistraților Curții de Apel Cluj. În urma contestației la măsura arestării preventive, judecătorul de la Curtea de Apel Cluj a luat măsura arestului la domiciliu. Astfel, Curtea de Apel Cluj a desființat în întregime încheierea penală a Tribunalului Sălaj, din 22 mai 2020, în urma căreia Vasile și Daniela Coța au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. 

Reamintim că Vasile și Daniela Coța au fost arestați preventiv pentru 30 de zile în 22 mai 2020, pentru săvârșirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri în forma continuată (26 de acte materiale), faptă prevăzută și pedepsită de articolul 306 aliniat 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal și delapidare în forma continuată (228 de acte materiale) faptă prevăzută și pedepsită de art. 295 alin 1 raportat la art. 308 cu aplicarea art. 35 alin 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal. 

Hotărârea Curții de Apel Cluj, în întregime:

” În baza art.204 C.pr.pen. admite contestaţiile formulate de inculpaţii CVM şi CDG împotriva încheierii penale nr.13 din 22 mai 2020 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sălaj, pe care o desfiinţează în întregime şi judecând: În baza art.227 alin.1 C.pr.pen. respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj în dosarul de urmărire penală nr. 168/P/2020 cu privire la inculpaţii CVM şi CDG. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor dacă nu sunt arestaţi în alte cauze. Conform art.227 alin.2 C.pr.pen. rap.la art.218 C.pr.pen. dispune luarea faţă de inculpaţii CVM, şi CDG a măsurii preventive a arestului la domiciliu prev.de art.202 alin.4 lit.d C.pr.pen. pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 27 mai 2020 până la 25 iunie 2020, pentru comiterea infrac?iunilor de obţinere ilegală de fonduri în formă continuată (26 de acte materiale) prev. de art. 306 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. şi delapidare în formă continuată (228 de acte materiale) prev. de art. 295 alin. 1 C.p. rap. la art. 308 C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin (1) Cod penal. În baza art. 221 alin.1 C.pr.pen. impune inculpaţilor obligaţia de a nu părăsi imobilul din Zalău, str. Cloşca nr. 56, ap. 4, jud. Sălaj, fără permisiunea organului judiciar. În baza art. 221 alin.2 C.pr.pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii au următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să nu comunice cu martorii, experţii din dosar, precum şi cu jucătorii, antrenorii şi membrii ACS VM Zalău. În baza art. 221 alin.4 şi 11 C.pr.pen. atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin sau există suspiciunea rezonabilă că au comis cu intenţie o nouă infracţiune, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Conform art.221 alin.5 C.pr.pen., pe durata măsurii arestului la domiciliu, inculpaţii pot părăsi imobilul menţionat pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. Desemnează pentru supravegherea inculpaţilor Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sălaj. În baza art.275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 27 mai 2020.

Alte articole

14 Thoughts to “Curtea de Apel Cluj: soții Coța, arest la domiciliu”

 1. Marie

  In curand vor fi albiti de orice pacat….Primaria le va cere scuze…..si va plati cheltuielile de judecata.

 2. Anonim

  Sigur coafeza de la arestul politiei nu a fost la inaltime… de-aia i-au lasat acasa.

  1. Anonim

   Destul de păcat ca să ajuns sa fie eliberat după ce au bătut joc de banii zalauanilor acum pot sta acasă liniștit rusine

 3. Anonim

  Asta seara chef la Aghires doar e tzara nimanui . Hai toti la furat , ca se poate pe aici.

 4. Anonim

  Rusine Justitiei cj. Asa s a intamplat si cu dosarul furtului de motorina, au fost judecati inculatii de un complet de judecata dovedit ulterior incompatibil si pe urma achitati toti hotii, dupa ce dosarul cu munca de luni de zile si nopti a politistilor si procurorilor salajeni s a dus pe apa Sambetei. Rusine, Curtea de apel va ingreuna grav muca procurorilor nostri care au dovedit fara nicio tagadă vinovatia acestir impostori si hoti care au sfidat ani la rand un judet intreg. Oricum onoarea nu le o mai spala nimeni: toata viata vor fi aratati cu degetul pe strada! Speram ca lucrurile sa nu se opreasca aici si toate faptele sa iasa la iveala. Iar daca in final vor fi declarati vinovati,sa plateasca. Dar mai presus de orice, sa dea inapoi toti banii, sutele de mii de euro furati,pana la ultimul cent! Vai de tara asta… ??

 5. A

  La cluj se judecă după alte legi

 6. Anonim

  Toata societatea sa si ceara scuze in fata clanului cotzasinpropin o cheta publica sa strangem banii pt achitarea.prejudiciilor
  Intre timp,asteptam si achitarea ucigasului Gurzau. Bravo justitiei!

 7. Anonim

  Procurorii si au facut prea bine teaba,dobitocule
  Ce dracu tot indrugi acolo. Da,au inchis doi hoti care si au batut joc de banii zalauanilor si care chiar si cand aufost prinsi nu au avur demnitatea de a recunoaste,au icercat sa miya si sa fure in continuare.Asa s a intamplat si cu dosarul Motorina, facut si probat exemplar. Numai tampenii scrii mereu.

 8. Anonim

  Orice e posibil de acum inainte ! El nu prea e vinovat! Dar traim in Romanica lui Werner …..

 9. Anonim

  Statul de drept = statul „drepți” in fata hoților! Vai de capul nostru.

 10. Anonim

  Pot sa i cerceteze si in arest la domiciliu …macar nu mai cheltuie statul bani cu ei in arest …si vor merge legsl in fata juddcatorului dupa ce si vor termina procurorii treaba …ce stata zgomotv??!! Numai i in Romania te aresteaza si te tin incarcerat fara o sentinta defonitiva …Nu i scuz ptce au facut ..dar trebuie sa fim civilizati si sa respectam legea ca ne place sau nu …..

 11. Ioan

  PARAZITII P.S.D nu var rabda PAMANTU in. veci vrcilor

 12. ANONIM

  Bantuie inca justitia lasata de Dragnea, Tudorel Toader, Niculicea, Iordache, Serban Nicolae, pesedisti ticalosi!

 13. Anonim

  Jale! Speramca procurorii sa nu se lase si sa scoata absolut TOT la iveala. Capusele astea se vor apuca de treaba din nou. Sa furi cu atata seninatate,aata timpsi sa nu ti fie teama ca te ridica mascatii… asta dovedeste ca si dupa aceea vei face la fel. Sigur,nu arestul rezolva problema, insa avand in vedere ca au incercat pana in ultima.clipa sa minta, justifica masura! Speram sa se faca dreptate si daca sunt gasiti vinovati sa dea absolut toti banii inapoi!

Leave a Comment