Brandul românesc Simex a deschis reprezentanță în Uzbekistan

Brandul internațional Simex, în pofida pandemiei, a deschis, recent, reprezentanță – magazin de mobilă românească în Taşkent, capitala Uzbekistanului. Potrivit directorului comercial Simex, Gabriel Antoniu Lavrincic, reprezentanța Simex-Uzbekistanului  funcționează în cel mai mare complex comercial din Asia Centrală, specializat în vânzarea mobilierului de elită: Complexul Atlas, situat pe strada Timur Malik, nr.3A, unde se mai văd și azi urmele lui Ginghis Han. ‘’În această perioadă de izolare, s-a înregistrat o creștere a vânzărilor on-line de mobilier, prin urmare, compania nu și-a întrerupt activitatea, a luat măsuri stricte pentru siguranța angajaților și a partenerilor, cu care continuă să se dezvolte ca și producător și exportator de mobilă românească de calitate superioară, inclusiv pe celebrul Drum al Mătăsii. Câteva dintre atributele reușitei Simex pe piață internă și externă, sunt calitatea ireproșabilă, perseverența și seriozitatea, adică cuvântul dat, valorează mai presus decât ștampila sau semnătura’’, a precizat directorul comercial  Lavrincic.

Deschiderea reprezentanței din Tașkent, reprezintă o altă piatră de temelie a strategiei comerciale Simex privind dezvoltarea și extinderea în Uzbekistan, respectiv Asia Centrală. Această reprezentanță, pe lângă mobila românească, promovează imaginea României și a românilor în Uzbekistan și țările vecine: Tadjikistan, Kârgâzstan, China, Kazahstan, Afganistan, Iran, Pakistan. România are mari şanse să devină o poartă importantă pentru accesul produselor central-asiatice, în special al celor energetice, pe piaţa europeană. Potrivit directorului Lavrincic, în Uzbekistan, există un interes deosebit pentru mobila românească care este cotată, precepută şi vândută ca fiind cea mai bună şi elegantă mobilă din lume. Uzbecii cunosc foarte bine mobila noastră încă din perioada sovietică, nu degeaba se spune că, aproape fiecare copil sovietic, a fost ’’conceput’’ într-un pat cu eticheta – Fabricat în România. Pe lângă mobilă, piața uzbecă dorește și speră la multe alte produse româneşti, una dintre prioritățile actuale ale politicii externe a Uzbekistanului fiind atragerea de tehnologie înaltă din străinătate, inclusiv prin importul echipamentelor respective. De peste 70 de ani, Simex își desfășoară activitatea neîntrerupt la poalele Măgurii în capitala mobilei românești Șimleu Silvaniei. Prin exporturile generate, Simex a devenit ambasadorul comercial al României în lume. Din anul 1947 produce orice din lemn masiv la nivel de artă și calitate excepțională. Simex  este un brand internațional consacrat, cu acționariat sută la sută românesc.

5 Thoughts to “Brandul românesc Simex a deschis reprezentanță în Uzbekistan”

 1. Anonim

  Calitatea și valoarea comercială se vor vedea cînd vor reuși să vîndă în Uniunea Europeană, nu prin tot felul de „-stan” din fosta Uniune Sovietică, Afganistan și Pakistan!

 2. Anonim

  Anonimul de mai sus este cu Covid generat de răutate !

  1. Anonim

   Ce vorbești, covidiotule?

 3. Anonim

  Felicitari pentru toate firmele romanesti care mai fac inca export. Nu e usor sa razbesti peste hotare.

 4. claudiu

  felicitari Gabi!

Leave a Comment