Cruci de lumină peste Zalău: sute de lumânări aprinse în memoria victimelor tragediei de la Colectiv

Alexandru Moldovan

Circa 500 de lumânări au fost aprinse marţi seara pe platoul din centrul Zalăului sub forma a 65 de ”cruci de lumină”, în memoria victimelor tragediei de la Colectiv, de la care se împlinesc trei ani.
Acţiunea, la care au participat circa 100 de persoane, a fost organizată de Asociaţia Platforma România 100 şi USR Sălaj.
„Zalău, 30 octombrie 2018. Zeci de oameni au construit, din peste 500 de lumânări, o instalaţie stradală simbolizând 65 de cruci de lumină, în memoria victimelor de la Colectiv. Au trecut 3 ani. Nimic nu s-a schimbat… Doar oamenii, pe care i-a trezit… lumina. Care îi aduce tot mai des împreună, pentru o Românie mai bună”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a RO100 Zalău, imediat după eveniment.
În urma incendiului de la clubul Colectiv, din Bucureşti, au murit 64 de tineri, un alt tânăr participant la tragedie pierzându-şi viaţa în 2017. Trupa Goodbye to Gravity susţinea în club un concert de lansare a unui nou album. Incendiul a izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului şi s-a extins rapid.

Alte articole

Leave a Comment