Donaţie a Clubului Monarhiştilor Clujeni pentru Casa „Iuliu Maniu”

O donaţie de 34.500 de lei a fost făcută Parohiei Greco-Catolice din Bădăcin, pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a Casei Memoriale „Iuliu Maniu”, în urma spectacolului omagial-filantropic “Centenar 2018. Iuliu Maniu – Întoarcerea Acasă”, organizată sâmbătă, 27 octombrie, de către Asociația Clubul Monarhiștilor Clujeni.
Evenimentul a făcut parte dintr-o serie de acţiuni derulate în săptămâna 24-27 octombrie, la Cluj-Napoca şi dedicate memoriei lui Iuliu Maniu, printre care expoziţia „Iuliu Maniu” de la Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” sau simpozionul „Iuliu Maniu – Artizanul Marii Uniri de la 1918”.
Asociaţia Clubul Monarhiştilor Clujeni nu este la prima inițiativă de acest fel; anul trecut, în timp ce se desfășurau lucrările la acoperișul casei Maniu au sprijinit proiectul cu material lemnos necesar refacerii planșeului peste parter. „Fodurile care s-au adunat în urma spectacolului caritabil ne vor ajuta să mai facem un pas în definitivarea lucrărilor de reabilitarea la Casa Memorială”, a precizat preotul paroh Cristian Borz.

Alte articole

Leave a Comment