UPDATE Crimă cu premeditare: Bărbatul ucis în Valea Miţii a fost ameninţat cu moartea

 

Posibilii autori ai crimei din Zalău, ce a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai, într-o locuinţă din Valea Miţii, au fost reţinuţi marţi pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, iar în cursul zilei de miercuri, 20 mai, au fost  prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, sub acuzaţia de omor calificat. Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al instanţei sălăjene, judecător Cristina Ştef, magistraţii au admis, în jurul orei 17, propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor doi, Isidor L. şi Emilian L. Este vorba de doi tineri de 20, respectiv 22 de ani. Potrivit anchetatorilor, în urma audierii celor doi, a reieşit că fapta a fost premeditată de către unul dintre tineri.
Victima, zălăuanul de 37 de ani, a depus o plângere la poliţie după ce unul din cei doi suspecţi îi furase caii. Deşi tânărul în cauză i-a dat o sumă de bani şi i-a înapoiat caii, bărbatul a refuzat să-şi retragă plângerea. Drept urmare, acesta a fost condamnat la închisoare cu executare, moment în care tânărul l-a ameninţat pe zălăuan cu moartea, ameninţare ce a fost reluată şi mai recent, susţin procurorii sălăjeni. Totodată, potrivit acestora, în urma audierilor a rezultat că tânărul care furase caii victimei a fost cel care a înjunghiat-o, iar celălalt suspect a lovit-o cu un par.
Reamintim că tragedia s-a petrecut în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 2,40, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. „Prin apel la numărul unic de urgenţă 112, dispeceratul Inspectoratului a fost sesizat, la ora 2,45, despre faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa lui Andrei V. de 37 de ani, din Zalău şi i-au aplicat acestuia mai multe lovituri în cap şi l-au înjunghiat în zona pieptului”, au precizat poliţiştii sălăjeni. La faţa locului, a intervenit în scurt timp, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Sălaj, care a efectuat manevre de resuscitare, însă, din nefericire, victima a decedat.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Pompilia Stana, marţi,19 mai, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiunea de omor calificat. „Autorii au fost identificaţi şi prinşi, stabilindu-se că fapta a fost săvârşită pentru a se răzbuna pe victimă, care, anterior, într-un proces penal, a depus mărturie împotriva unuia dintre aceştia”, au declarat procurorii.

Leave a Comment