Pivotul Crina Pintea ratează finalul se sezon şi barajul cu Serbia

HC Zalău va susţine în această după-amiază ultimul meci în deplasare din actuala ediţie de campionat, urmând să întâlneasă formaţia de pe locul opt, CSM Ploieşti. Partida dintre cele două formaţii este una contând din cadrul fazei a treia a play-off-ului, pentru stabilirea locurilor şapte – opt. Formaţia zălăuană a terminat sezonul regulat pe locul şase, dar a pierdut ambele meciuri din cadrul fazei a doua a play-off-ului în faţa echipei HC Dunărea Brăila, coborând pe locul şapte în urma celor două înfrângeri.
„Sunt ultimele jocuri atât pentru echipele din play-off, cât şi pentru cele din play-out. A fost un sezon dificil, cu un final dificil, având în vedere numărul mare de deplasări. Toată lumea şi-a dorit să ajungă pe primele patru locuri. Noi am ratat şansa de a juca pentru locurile cinci – şase, deşi am avut şansa să câştigăm chiar şi la Brăila. Am înţeles că doamna Alexandrina Soare (antrenoarea Brăilei, n.r.) s-a plâns după meci de arbitrajul de la Zalău, dar vă asigur că între arbitrajul de la Brăila şi cel de la Zalău a fost diferenţă de la cer la pământ. Obiectivul nostru a fost de a ne califica în play-off şi ne bucurăm că am reuşit acest lucru, fiindcă în play-out se dă o adevărată luptă pentru menţinerea în prima ligă”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.
Tehnicianul zălăuan nu va putea conta în jocurile cu CSM Ploieşti pe pivotul Crina Pintea, care a suferit o accidentare la ligamente în timpul partidei de săptămâna trecută cu Dunărea Brăila. Handbalista zălăuană nu va putea evolua nici pentru naţionala României în cele două meciuri de baraj contra Serbiei pentru calificarea la Campionatul Mondial.
„Sigur va rata şi barajul cu Serbia. A făcut un RMN şi are atât probleme cu meniscul, cât şi de ligamente. Genunchiul este umflat, va sta cu piciorul mobilizat timp de şapte zile, iar în acest condiţii este clar că tonusul va scădea mult la acest picior. Ea a mai avut probleme la acest picior. Având în vedere că va trebui să facă recuperare, iar până la primul meci de baraj mai sunt trei săptămâni, este normal să nu poată evolua. Am şi trimis înştiinţare către Federaţie, fiindcă nu poate risca”, a mai afirmat Tadici.
La fel ca în primele două faze ale play-off-ului, şi în faza a treia se va juca după sistemul „cel mai bun din trei partide”, primul meci urmănd să se desfăşoare la Ploieşti. Partida este programată la ora 16, în Sala „Olimpia” din Ploieşti.

Leave a Comment