Confundat de agresor, un tânăr a fost înjunghiat în piept

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Motiş, a fost la un pas de moarte, la finele săptămânii trecute, după ce a fost agresat de un alt tânăr, de 22 de ani, din localitate. Ameţit de alcool, acesta din urmă s-a năpustit asupra victimei sale cu un cuţit, împlântându-i-l direct în piept. Abia apoi a realizat agresorul că tânărul înjunghiat nu este persoana cu care vroia să-şi încheie socotelile unui conflict mai vechi.

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Motiş, Cehu Silvaniei, a fost arestat preventiv vineri sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat, după ce în noapte de joi spre vineri, săptămâna trecută, a înjunghiat un consătean de-al său. Şocanta întâmplare pare să fie ruptă dintr-o scenetă de teatru: inculpatul a greşit victima. Acesta pare să fi avut un confict mai vechi cu un alt tânăr din sat, însă, din eroare, s-a năpustit asupra unei alte persoane.
Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sălaj, Mirela Lazoc, a declarat că inculpatul a fost prezentat instanţei în 2 noiembrie cu propunerea de arestare preventivă pentru infracţiunea de tentativă de omor calificat. „Tribunalul a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului L.S. pentru o perioadă de 29 de zile, începând cu data de 2 noiembrie şi până la data de 30 noiembrie”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Înjunghiat, din eroare

Consumul excesiv de alcool pare să-i fi întunecat minţile agresorului. Bogdan Chiş, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, ne-a declarat că fapta s-a petrecut pe drumul din localitate, pe timp de noapte şi pe fondul consumului de alcool. „În noaptea de 31 octombrie, inculpatul Sergiu L., de 22 de ani, din Motiş, în timp ce se afla pe drumul public, a aplicat victimei, un tânăr de 21 de ani, din localitate, o lovitură cu un cuţit în zona pieptului, punându-i viaţa în primejdie. Victima a fost agresată din eroare de către inculpat, acesta făcând o confuzie. Sergiu L. a avut un conflict mai vechi cu o altă persoană, însă, fiind noapte şi pe fondul consumului de alcool, a încurcat victima”, a declarat procurorul Chiş.
Cu ultimele puteri, rănitul a reuşit să se îndepărteze de agresor şi să ceară ajutorul oamenilor din zonă, care au anunţat autorităţile. La faţa locului a fost adusă imediat o ambulanţă care l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti menţionate, Codruţa Puşcaş, a declarat că pacientul a fost adus la Unitatea de Primire a Urgenţelor prezentând o plagă prin înţepare regiunea presternală, rezultată în urma unei agresiuni. „Pacientul a fost tratat la Unitatea de Primire a Urgenţelor, după care a fost internat la secţia de Chirurgie a spitalului”, a afirmat Codruţa Puşcaş. Potrivit acesteia, în data de 5 noiembrie, pacientul a fost externat.

Recurs la arestul preventiv

În data de 1 noiembrie, inculpatul Sergiu L. a fost reţinut de către poliţişti şi prezentat, următoarea zi, judecătorilor sălăjeni cu propunerea de arestare preventivă pentru infracţiunea de tentativă de omor calificat. Judecătorul Mirela Lazoc a precizat că decizia emisă de instanţă de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind cu drept de recurs în termen de 24 ore de la pronunţare, a fost atacată de către inculpat.
Recursul a fost înregistrat la instanţa superioară, respectiv la Curtea de Apel Cluj. Magistraţii clujeni vor decide astăzi dacă sălăjeanul va rămâne sau nu în stare de arest preventiv.
Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să petreacă ani grei în spatele gratiilor. Pentru infracţiunea de tentativă de omor calificat, legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 12 ani.
În prezent, inculpatul Sergiu L. se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Alte articole

4 Thoughts to “Confundat de agresor, un tânăr a fost înjunghiat în piept”

 1. Anonim

  tentativa sau omor?

 2. zorro

  o lume violenta,si care va fi si mai violenta,de aceea ar trebui dat copilul inca de mic la arte martiale care in afara ca te apara in astfel de situatii educa si disciplina si autocontrolul

 3. alt anonim

  De ce permit autoritatile portul de arma alba? Legea nu o admite, dar „saracutul de romanas” este mai dac decat legea care ii interzice faptele. Daca s-ar pedepsi aspur portul de arma alba (cutit), descoperit prin sondaj ca alcoolemia la volan, multi s-ar invata minte. Cutie au asupra lor toti tiganii, dar nu si periuta de dinti! Este domnu tigan Vasi Robert?

  1. jurist

   (ART. 2 din Legea nr.61/1991 republicata)
   1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, următoarele fapte:
   1. portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice;
   Lege exista, numai sa fie aplicata.

Leave a Comment