Condamnare pentru liceanul care a comandat cannabis din Canada: asistare zilnică timp de patru luni

Liceanul în vârstă de 17 ani prins în flagrant în timp ce ridica de la poştă un colet cu 53,2 grame de cannabis şi-a aflat, zilele trecute, pedeapsa.

Magistraţii Tribunalului Sălaj l-au găsit vinovat de comiterea infracţiunilor de import de droguri de risc fără drept, trafic de droguri de risc în formă continuată, deţinere de droguri de risc pentru consum propriu şi deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu şi au decis să îi aplice o pedeapsă neprivativă de libertate. Astfel, timp de patru luni, adolescentul va fi asistat zilnic, sub supravegherea şi coordonarea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Mai exact, instanţa îi va stabili tânărului un program privind activităţile zilnice ale inculpatului, de respectarea căruia sunt responsabili părinţii. Aceştia trebuie să aibă grijă ca fiul lor să nu se abată sub nicio formă de la orarul intocmit de judecători.

Procurorii DIICOT Sălaj nu vor contesta soluţia Tribunalului Sălaj, ne-a declarat procurorul-şef, Dan Bubuiug. “Aceasta este cea mai severă dintre măsurile neprivative de libertate existente. Pedeapsa nu constituie antecedent penal, pe considerentul că greşelile comise în copilărie nu trebuie să aibă repercusiuni la vârsta adultă”, a mai spus Bubuiug.

Reamintim că adolescentul, elev la un liceu de prestigiu din Zalău, a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT Sălaj într-un dosar de trafic internaţional de droguri. Într-o primă fază, el a stat 30 de zile în arest la domiciliu, iar apoi, plasat sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor, în 20 martie 2016, tânărul a comandat de pe un site canadian, 53,2 grame de canabis, având în plan să consume drogurile împreună cu prietenii săi. Marfa a ajuns la destinaţie în 26 aprilie, însă lucrătorili oficiului poştal responsabili cu verificarea pachetelor sosite din afara spaţiului intracomunitar au devenit suspicioşi în timpul controlului. Ca urmare, au sesizat poliţia, tânărul fiind surprins în flagrant în momentul în care şi-a ridicat coletul.
Cercetările au scos la iveală că elevul de liceu nu se afla la prima achiziţie de droguri de risc. Astfel, se arată în rechizitoriul întocmit de către procurori, în perioada septembrie 2015-februarie 2016, inculpatul a achiziţionat, în patru rânduri, peste 80 de grame de canabis, atât pentru consumul propriu, cât şi pentru a le oferi prietenilor săi. “În cursul lunii septembrie 2015, a achiziţionat un gram de canabis, în octombrie, 14,40 grame, în decembrie, 28 de grame, iar în cursul lunii februarie 2016, 40 de grame, canabis deţinut pentru consum propriu, din care a oferit cu titlu gratuit şi altor persoane”, au arătat procurorii DIICOT Sălaj.
De asemenea, susţine sursa citată, în ianuarie 2016, a achiziţionat dintr-un club din municipiul Cluj-Napoca o pastilă de ecstasy, conţinând MDMA (3,4 Methylenedioxymethamphetamine).

Alte articole

3 Thoughts to “Condamnare pentru liceanul care a comandat cannabis din Canada: asistare zilnică timp de patru luni”

  1. Anonim

    nu ai inteles nimic din sanctiunea pe care a primit-a minorul. d-na reporter ai amestecat rau, lucrurile merele cu perele. ai dreptul sa te informezi.

    1. Anonim

      Ce e asa neclar ? Un consumator de droguri care a comandat droguri prin posta, pt ca atata l-a dus mintea, va avea un program stabilit de judecatori, program ce trebuie supravegheat de parinti. Limpede si clar. Daca ai mintea limpede, ma rog…

Leave a Comment