Competiţie auto pentru amatori şi profesionişti – Cupa „CentoGroup” Meseş

După o pauză de aproximativ 22 de ani, sălăjenii sunt aşteptaţi să aşteptaţi să participe la etapa Campionatului de Viteză Montan 2013, competiţie auto care se va desfăşura pe muntele Meseş la finalul acestei săptămâni – 10 august. Competiţia este destinată atât amatorilor cât şi piloţilor care deţin licenţă.

Clubul Sportiv Rider’s Satu Mare în colaborare cu Automobil Club Român (ACR) filiala Sălaj, Consiliul Judeţean şi Primăria Comunei Treznea organizează sâmbătă 10 august, la cinci kilometri de Zalău, pe drumul judeţean 108 R o etapă a Campionatului de Viteză pe Traseu Montan 2013. Potrivit organizatorilor, muntele Meseş va fi din nou gazda unei compeţitii auto care este destinată atât amatorilor cat şi piloţilor care deţin licenţă. Aceasta se va derula pe un traseu de drum în lungime de 2,8 kilometri proaspăt asfaltat iar diferenţa de nivel de 150 de metri şi înlănţuirea de viraje va pune la încercare piloţii care vor concura în cadrul Cupei „CentoGroup” Meseş.
Cupa „CentoGroup” Meseş porneşte de la ieşirea din localitatea Treznea şi urcă pe viraje spre intersecţia cu DN 1F, sensul de desfăşurare fiind dinspre Treznea spre municipiul Zalău. Cu o configuraţie rapidă, traseul vine în întâmpinarea participanţilor cu viraje tehnice de viteză urmate de două viraje spectaculoase într-o zonă degajată unde sunt aşteptaţi mulţi spectatori iar apoi sosirea, în pădure, aproape de vârful Meseşului.
Programul de desfăşurare se întinde pe toată durata zilei de sâmbată, 10 august. După închiderea circulaţiei la ora 9,30, piloţii vor porni în recunoaşterile traseului la ora 10, urmând ca la ora 11,30 să aibă loc antrenamentele cronometrate. Concursul propriu zis se desfăşoară începând cu ora 14,50, când prima maşina va porni în prima manşă cronometrată, piloţii având două şanse pentru a stabili cel mai bun timp pe urcarea de pe muntele Meseş. Ziua se încheie cu festivitatea de premiere care va avea loc de la ora 18,20 în faţa primăriei Treznea.

Conform organizatorilor, în funcţie de capacitatea cilindrică a maşinii, piloţii vor fi împărţiţi în şapte clase din care patru destinate amatorilor şi trei licenţiaţilor. Înscrierile se pot efectua atât cu maşini de stradă cât şi cu maşini de curse, singurele echipamente de siguranţă obligatorii fiind casca de protecţie, centura de siguranţă şi stingatorul care nu trebuie să lipsească din maşină.

Leave a Comment