Cod galben: Sălajul va fi lovit din nou de furtuni

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ pentru cinci judeţe ale țării, începând de miercuri, ora 16. De asemenea, în restul tării, inclusiv în Sălaj, este valabilă o avetizare de cod galben de furtună, începând de astăzi, de la orele amiezii.

Astfel, în intervalul 20 septembrie, ora 11 – 21 septembrie, ora 21, în cea mai mare parte a țării, inclusiv în Sălaj, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25… 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55…60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65…70 km/h și vijelii.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va emite și avertizări de fenomene meteorologice periculoase imediate.

Leave a Comment