Cercetaţi pentru furt de arbori

Doi bărbaţi din comuna Valcău de Jos sunt cercetaţi pentru furt de arbori după ce au fost prinşi, la finele săptămânii trecute, în flagrant de către un echipaj al Jandarmeriei Sălaj, în timp ce transportau material lemnos nemarcat silvic. Potrivit informaţiilor primite de la biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, cei doi au fost depistaţi în apropierea localităţii Preoteasa. „În urma verificărilor efectuate, jandarmii i-au identificat pe P.I. de 28 de ani şi P.N. de 73 de ani, ambii din localitatea Preoteasa, comuna Valcău de Jos, care s-au deplasat cu un tractor cu remorcă în locul numit popular <

>, de unde au tăiat fără drept, cu ajutorul unui motofierăstrău mecanic, patru arbori nemarcaţi, din speciile carpen şi fag, având diametre cuprinse între 37 şi 50 centimetri.După inventarierea şi cubarea materialului lemnos tăiat ilegal, s-a stabilit cantitatea de 2,55 metri cubi, care a fost ridicată de la făptuitori şi predată reprezentantului Ocolului Silvic, acesta urmând a stabili şi valoarea prejudiciului”, precizează sursa citată.
Pe numele celor doi bărbaţi, jandarmii au întocmit actele de sesizare cu privire la săvîrşirea infracţiunilor flagrante de tăiere fără drept şi furt de arbori, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 108 şi art. 110 din Legea nr.46/2008 Codul Silvic, iar dosarul cu actele de constatare urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei în vederea continuării cercetărilor.

Leave a Comment