Ceferiştii ameninţă cu greva

Federaţiile sindicale din transporturile feroviare ar putea declanşa conflicul colectiv de muncă, imediat după Paşte, dacă până atunci nu vor fi încheiate noile contracte de muncă. Cum actualele documente expiră în 19 aprilie pentru CFR Marfă SA şi pentru CFR Călători SA, respectiv în 22 aprilie pentru CFR SA, din 23 aprilie există posibilitatea declanşării grevei.
„Ştim că în cursul zilei de joi s-au purtat negocieri între patronat şi sindicate, negocieri care vor continua şi vineri dimineaţa. În aceste condiţii, nu putem spune cu exactitate dacă vom intra sau nu în grevă. O decizie va fi luată abia după concluziile ultimei runde de negocieri”, ne-a declarat Ioan Opriş, şeful Staţiei Infrastructură Jibou.
Principala nemulţumire a ceferiştilor se referă la eliminarea, începând de anul trecut, a drepturilor de călătorie gratuită pe calea ferată. Potrivit sindicaliştilor, nesemnarea noilor contracte colective de muncă ar putea duce la disponibilizarea a 2.500 de salariaţi de la CFR Marfă. „Deocamdată nu ni s-a transmis în teritoriu care staţii ar urma să fie vizate, câţi lucrători vor fi disponibilizaţi din fiecare judeţ sau din ce dată se va întâmpla acest lucru. Ştim doar că ar putea fi vorba despre 2.500 de persoane. Totul depinde, însă, de modul în care se vor finaliza negocierile”, a precizat Leontin Terec, preşedintele Sindicatului Liber şi Independent al Mecanicilor de Locomotivă Jibou.

2 Thoughts to “Ceferiştii ameninţă cu greva”

  1. Zălăuan

    Ehei, s-au dus anii 90, când CFR-iştii făceau grevă cănd le pofteau inimioara, pentru salarii tot mai mari. Nu mai puteţi ţine voi iarna, în frig, prin gări, bătrâni şi copii, jegurilor.
    A venit decartarea !

  2. ppdd

    naspa, si asa numeni nu-i mai foloseste si isi mai pun si singuri bete in roate. in loc sa-si TOARNE sefii la politie, procuratura pentru milioanele de lei si euro cheltuite alandala, eu fac greva.

Leave a Comment