Mihai Răzvan Ungureanu a ”furat” startul campaniei electorale în Sălaj

Președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a poposit joi în Zalău. Fostul premier al României bate țara în lung și-n lat pentru a face cunoscut numele formațiunii politice în toate colțurile. ”Doar politicienii Forței Civice mai pot privi oamenii în ochi, în timp ce unii se retrag în buncăre, iar alții se tem de întrebările românilor”, a declarat MRU în cadrul unei conferințe de presă. Acesta și-a argumentat vizita în Sălaj prin prisma faptului că ”sălăjenii așteaptă să se întâlnească cu oamenii politici nu doar odată la patru ani”. Având în vedere că peste doar câteva zile începe campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, Mihai Răzvan Ungureanu și-a axat discursul pe acest subiect. ”Pe listele Forței Civice nu veți găsi rude, prieteni, colegi de afaceri sau creditori politici. Le propun celor care votează să citească toate numele de pe listă și vor găsi la celelalte partide candidați certați cu legea, care nu cunosc nicio limbă de circulație internațională și au o calitate politică dubioasă. Partidul nostru nu a crescut în umbra unui zeu politic, așa cum se întâmplă în România acum. Aparent, alegerile europarlamentare nu au nicio miză și din această cauză absenteismul de la vot este mare. Și nu uitați că fiecare europarlamentar este plătit și din banii noștri”, a spus liderul FC. Acesta i-a taxat și pe cei care se pregătesc să fie europarlamentari, dar sunt agramați și, mai rău, nu o să înțeleagă o iotă din dezbaterile din Parlamentul European. În altă ordine de idei, MRU spune că europarlamentarii propuși de celelalte partide politice nu vor putea pregăti președinția Uniunii Europene, care îi va reveni României în 2019 pentru o perioadă de șase luni, și susține că ”alegerile europarlamentare sunt o campanie pentru interesul românilor în UE”.

”Ponta are o fascinație subtilă pentru uniforme”
Profitând de întâlnirea cu presa, Mihai Răzvan Ungureanu nu a ratat momentul pentru a-l ironiza pe actualul prim-ministru, Victor Ponta, după ce acesta din urmă a luat decizia de a-și muta biroul în sediul Ministerului Apărării. ”Lui Ponta îi place mâncarea la gamelă sau are o fascinație subtilă pentru uniforme. Nu a făcut armata și poate vrea să facă planton. La fel de bine se putea refugia și la Ministerul Tineretului și Sportului pentru că-i place să joace baschet. Inițial, când a anunțat că-și mută biroul, am crezut că e o glumă pentru că are această capacitate de a spune glumițe de cartier. În calitate de fost premier vă spun că în acel cabinet nu intră decât cei pe care-i dorește. Dacă nu ești în stare să-ți administrezi biroul, cum poți administra o țară?”, a întrebat retoric MRU. Liderul FC a mai spus că aceste acțiuni ale lui Ponta nu fac altceva decât să demonstreze că premierul ”este supus necondiționat baronilor locali”.

”Președintele va fi dat de o asociere de partide”
Răspunzând la o afirmație făcută de președintele Traian Băsescu, conform căruia ”în momentul de față Emil Boc este cel mai pregătit să fie viitorul șef al țării”, Ungureanu mărturișește că și el se pregătește să devină primul om din stat, dar admite că ”niciodată un singur partid nu a dat președintele”. ”Cu siguranță, viitorul președinte va fi dat de o asociere de partide. Sper că va exista un consens între partidele de centru-dreapta. Nu contează numele candidatului, important e să se încadreze într-o matrice pentru că nu ne dorim ca el să se specializeze la locul de muncă”, a adăugat MRU. În opinia sa, noul președinte al României ar trebui să stăpânească cel puțin o limbă de circulație internațională, să aibă habar de relații internaționale și de ce înseamnă securitatea țării. Prin descrierea făcută, Ungureanu și-a făcut practic autoportretul, având în vedere că ani buni a fost șeful spionilor români și deține acele calități.

9 Thoughts to “Mihai Răzvan Ungureanu a ”furat” startul campaniei electorale în Sălaj”

 1. obs

  MRU este un tip ff destept, cred cu tarie ca ar face treaba buna in fc de presedinte, cred ca in primul rand ne-ar trezi la realitate si ne-ar pune la treaba !

 2. citizen

  Cu tipul asta la Controceni Romania ar arata ca o tara europeana

 3. Anonim

  ihm!…Si marmota invelea ciocolata….

 4. nicu

  MAI UNGURENE ,CEI CU LIMBI STRAINE NE_AU ADUS AICI,SPER SA NU REUSITI SI SA DISPARETI DE PE SCENA POLITCA .Romania are nevoie de patrioti nu de hoti.Sper ca MIRCEA DIACONU SA REUSEASCA.

 5. laurentiu

  Mult succes domnului Ungureanu si Fortei Civice se arata a fi singurul partid cu candidati tineri, cu studii superioare si fara dosare penale. Sper sa fiti rasplatiti cu cat mai multe locuri in PE pentru riscul pe care vi l-ati asumat sustinand tinerii!

 6. Felician

  Cine crezi ca te va vota mai ungurene dupa nazbatiile pe care le-ai facut in scurta ta sedere ca premier? Cine crezi tu ca va vota un tradator de Tara care a fost complice la instrainarea averilor mostenirii GOJDU din Budapesta, in valoare de mai multe miliarde de euro, pe care a dat-o pe de-a moaca ungurilor?

 7. Vasile

  Pai cine imparte, parte-si face! Fiindca din cate stim, mama acestui individ este unguroaica! Asa ca …

 8. nu sant fraier

  acest domn M R U a fost omul care a reusit performanta sa adune in 60 de minute peste 80.000 de voturi in franta pt mult iubitul si stimabilul conducator geniu al marinei zis si poseidon . daca acesti oameni au un profil moral corect cred ca totii cei care ati comentat mai sus trebuie sa mergeti sa va puscatii cu tot cu M R U.

Leave a Comment