Cazul Tudor Niream a fost finalizat. Ce au stabilit analizele toxicologice

Dosarul privind decesul adolescentului din Zalău, Tudor Niream, a fost finalizat de către polițiștii IPJ Sălaj, odată cu finalizarea raportului întocmit în urma analizelor toxicologice dar și a celorlalte concluzii ale medicilor legiști în vederea stabilirii unei eventuale legături de cauzalitate între o posibilă infracțiune, un posibil consum de medicamente ori substanțe interzise și moartea adolescentului.

Concluzia este aceea că moartea adolescentului nu a survenit în urma săvârșirii unei infracțiuni, fiind așadar eliminată ipoteza unei omucideri, și nici pe fondul unui consum prealabil de medicamente ori substanțe interzise. Prin urmare, Tudor Niream nu a consumat alcool sau substanțe interzise înainte de tragedie, lucru care infirmă și elimină definitiv orice presupunere pe care nu puțini au emis-o, fără a avea date concrete, pe marginea acestui caz dramatic.

În urma informațiilor solicitate de Magazin Sălăjean, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj ne-au comunicat:

“Dosarul privind cazul adolescentului plecat în mod voluntar de la domiciliul bunicilor, din comuna Vîrșolț, a fost finalizat și înaintat, vineri, 5 iulie 2019., Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, cu propunere de clasare. Din analiza materialului probator efectuată de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, nu a rezultat comiterea vreunui infracțiuni.”

Dosarul a fost trimis, așadar, cu propunere de clasare, Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, urmând ca procurorii să dispună soluția legală. Trupul lui Tudor a fost descoperit fără viață duminică, 3 februarie 2019, la orele dimineții, în lacul Vîrșolț.

Concluziile preliminare ale medicilor legişti emise în luna februarie, după necropsie, au stabilit faptul că decesul adolescentului s-a produs prin asfixie mecanică (înec). Tudor Niream, în vârstă de 15 ani a fost declarat dispărut în seara zilei de 23 noiembrie 2018. El se afla la bunicii săi, în localitatea Recea, și le-a spus acestora că merge să se plimbe. De atunci, băiatul nu s-a mai întors acasă. A fost dat în urmărire națională, cazul fiind mediatizat, de altfel, la nivel național, iar sute de persoane – polițiști, pompieri jandarmi și voluntari – au format echipe și l-au căutat peste tot, timp de mai multe săptămâni. 

 

 

Alte articole

2 Thoughts to “Cazul Tudor Niream a fost finalizat. Ce au stabilit analizele toxicologice”

  1. Anonim

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Sa le fie rusine celor care au vorbit prostii si au spus ca baiatul ar fi luat ceva. A fost un copil cuminte si bun. ?❤

  2. Anonim

    sinuciderea cea mai simpla varianta pentru procurorii securisti

Leave a Comment