Biserica de lemn din Bocșița va fi pusă în siguranță de Ambulanța pentru Monumente

Voluntarii cuprinși în proiectul Ambulanța pentru Monumente încep lucrările de punere în siguranță a bisericii de lemn din localitatea sălăjeană Bocșița. Din păcate, biserica a ajuns într-o stare avansată de degradare și are nevoie de intervenții în regim de urgență.

Potrivit Ambulanței pentru Monumente, biserica datează de la mijlocul secolului al XVIII-lea, fiind construită cândva, între anii 1754-1763. Scoasă din circuitul cultic de aproximativ 15 ani, starea edificiului s-a deteriorat continuu, biserica ajungând în ultimii ani să fie acoperită cu o prelată pentru protecție. În perioada următoare Ambulanța pentru Monumente Sălaj, cu meșterii și voluntarii săi, se va afla la Bocșița pentru lucrările de punere în siguranță a acestei bisericuțe.

Foto: Ambulanța pentru Monumente

One Thought to “Biserica de lemn din Bocșița va fi pusă în siguranță de Ambulanța pentru Monumente”

  1. […] Voluntarii cuprinși în proiectul Ambulanța pentru Monumente încep lucrările de punere în siguranță a bisericii de lemn din localitatea sălăjeană Bocșița. Din păcate, biserica a ajuns într-o stare avansată de degradare și are nevoie de intervenții în regim de urgență. Potrivit Ambulanței pentru Monumente, biserica datează de la mijlocul secolului al XVIII-lea, fiind construită cândva, între anii 1754-1763. Scoasă din circuitul cultic de aproximativ 15 ani, starea edificiului s-a deteriorat continuu, biserica ajungând în ultimii ani să fie acoperită cu o prelată pentru protecție. În perioada următoare Ambulanța pentru Monumente… Citeste mai mult […]

Leave a Comment