Situație îngrijorătoare în Sălaj. Tot mai mulți copii sunt infectați cu Covid

Numărul îmbolnăvirilor cu Covid – 19 crește de la o zi la alta și în județul nostru, au anunțat astăzi reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sălaj. Cei mai mulți s-au întors din concedii, iar medicii cred că s-au infectat în locuri aglomerate.

Prezent la ședința Colegiului Prefectural din cadrul Instituției Prefectului, directorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj, medicul epidemiolog Ligia Marincaș a declarat că numărul îmbolnăvirilor cu Covid este în creștere în județ, iar vestea proastă este că printre pacienți sunt tot mai mulți copii, cei mai mulți având nevoie de îngrijiri medicale. Micuții bolnavi prezintă simptome severe, spun oficialii DSP, starea de rău și temperatura de până la 41 de grade fiind principalele probleme. Tot mai mulți copii cu astfel de simptome ajung în cabinetele medicilor, a explicat dr. Ligia Marincaș.

Masca nu este obligatorie, dar este recomandată

Tot cu această ocazie, Ligia Marincaș a punctat că purtarea măștii sanitare nu este obligatorie, dar este recomandată mai ales în locurile aglomerate, în magazinele unde se află un număr mare de persoane,a colo unde riscul unor îmbolnăviri este mai mare. Infectările cu Covid – 19 sunt prezente pe teritoriul a 31 de unități administrativ teritoriale din Sălaj, incidența bolii fiind în creștere. Nici izolarea nu mai este obligatorie. Persoanelor infectate li se recomandă să se autoizoleze, iar în cazuri excepționale, pacienții pot ieși de la domiciliu cu condiția să poarte mască în permanență.

2 Thoughts to “Situație îngrijorătoare în Sălaj. Tot mai mulți copii sunt infectați cu Covid”

  1. […] Numărul îmbolnăvirilor cu Covid – 19 crește de la o zi la alta și în județul nostru, au anunțat astăzi reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sălaj. Cei mai mulți s-au întors din concedii, iar medicii cred că s-au infectat în locuri aglomerate. Prezent la ședința Colegiului Prefectural din cadrul Instituției Prefectului, directorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj, medicul epidemiolog Ligia Marincaș a declarat că numărul îmbolnăvirilor cu Covid este în creștere în județ, iar vestea proastă este că printre pacienți sunt tot mai mulți copii, cei mai mulți având nevoie… Citeste mai mult […]

  2. […] Numărul îmbolnăvirilor cu Covid – 19 crește de la o zi la alta și în județul nostru, au anunțat astăzi reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sălaj. Cei mai mulți s-au întors din concedii, iar medicii cred că s-au infectat în locuri aglomerate. Prezent la ședința Colegiului Prefectural din cadrul Instituției Prefectului, directorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj, medicul epidemiolog Ligia Marincaș a declarat că numărul îmbolnăvirilor cu Covid este în creștere în județ, iar vestea proastă este că printre pacienți sunt tot mai mulți copii,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment