Bilele negre din bilanţul Parchetului Sălaj: dosarele cu autor necunoscut

Cel puţin un criminal, doi violatori şi 24 de tâlhari circulă liberi pe străzile din judeţ, dosarele în cauză aflându-se în continuare pe masa procurorilor sălăjeni ca având autor necunoscut, a declarat Crin Bologa, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.
Potrivit spuselor sale, cazul de omor datează din 1999, când familia zălăuancei Mariana Ţîrle anunţa oamenii legii că tânăra în vârstă de doar 25 de ani dispăruse de acasă de aproximativ două săptămâni. La câteva zile distanţă, cadavrul femeii a fost găsit lângă calea ferată, la Mirşid. În baza expertizelor medico-legale realizate, anchetatorii au avut mai multe ipoteze: ba că a fost omor, ba că a fost accident de tren. În cele din urmă, expertiza finală a stabilit fără dubiu că a fost vorba despre un omor. Moartea femeii ar fi survenit în urma unor lovituri repetate în zona capului, cu corpuri dure.
Au trecut 17 ani de atunci, însă cazul a rămas neelucidat. Oficialul Parchetului a dat asigurări că nici dosarul amintit, nici celalalte care au autor necunoscut, nu vor fi uitate prin sertare: “Vom face eforturi în continuare, împreună organele de poliţie, pentru a-i identifica pe autorii acestor infracţiuni şi pentru a da, în acest fel, un grad mai mare de siguranţă cetăţenilor”.

Alte articole

Leave a Comment