Bărbaţi din Şamşud, arestaţi pentru tâlhărirea a doi bătrâni

Doi soţi vârstnici de 78, respectiv 80 de ani din comuna Hereclean au fost victimele unei tâlhării ce a avut loc în noaptea de 5 spre 6 septembrie şi ai cărei presupuşi autori au fost prinşi joi, 7 septembrie.
Din cercetările efectuate de polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Zalău s-a stabilit că în noaptea respectivă, în jurul orei 2.00, două persoane necunoscute au pătruns în curtea bătrânilor prin escaladarea gardului, au spart două geamuri de la ușa de la intrare în demisol, după care au intrat în camera în care dormeau cei doi soţi.
Pentru a-şi putea duce planul la îndeplinire, indivizii au început să împartă pumni victimelor, lovindu-le în zona feței și a corpului, pentru ca mai apoi, sub amenințarea unui cuțit, să le ceară banii pe care îi aveau în locuință. De frică, bărbatul le-a dat toate economiile, respectiv suma de 700 lei.
Bătrânul a reclamat tâlhăria abia miercuri dimineaţă, lucru care a îngreunat identificarea suspecţilor.
„Activităţile specifice întreprinse de polițiști și desfășurate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, au condus joi, 7 septembrie, la identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptei. Este vorba despre doi tineri cu vârste cuprinse între 21 și 26 de ani, din comuna Șamșud. În realizarea activității infracționale s-a stabilit că tinerii au fost sprijiniți de un alt tânăr de 29 de ani, care i-a transportat cu autoturismul personal până la intrare în localitatea Dioșod și i-a așteptat până la consumarea actului infracțional, după care au plecat”, ne-au declarat oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.
În baza probatoriului administrat, cei doi au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Zalău cu propunere de arestare preventivă, acesta dispunând încarcerarea bărbaţilor pentru 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. În ceea ce-l priveşte pe tânărul de 29 de ani, acesta va fi cercetat în libertat pentru complicitate la infracţiunea de furt.

One Thought to “Bărbaţi din Şamşud, arestaţi pentru tâlhărirea a doi bătrâni”

  1. Anonim

    Numele de nu scrieti??? Sa stim si noi cine sunt infractorii

Leave a Comment