Avansări în grad la Inspectoratul Județean de Jandarmi și ISU Porolissum

Mai multe cadre militare din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi “Menumorut Voievod” Sălaj și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) “Porolissum” Sălaj, au fost avansate în grad în prima zi a lunii august.

Astfel, cinci militari de la Jandarmi și nouă de la ISU au fost avansați în grad cu ocazia împlinirii stagiului minim în grad. De la Inspectoratul de jandarmi, au fost avansați următorii: în gradul de plutonier-adjutant-şef, plutonier-adjutant Sălăjan Marius-Vasile; în gradul de plutonier-major, plutonier Mureşan Marcel-Nicolae; în gradul de plutonier-major, plutonier Sabou Cristian-Andrei; în gradul de plutonier, sergent-major Crişan Paul-Ionuţ; în gradul de plutonier, sergent-major Gal Radu-Cristian; în gradul de plutonier, sergent-major Groza Cosmin-Dan.

De la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sălaj, au fost avansați:

de la gradul de căpitan la gradul de maior: Istoan Marcel Traian, Mălan Ioan, Sabou Silviu Ioan, Pădurean Cristian Viorel; de la gradul de sublocotenent la gradul de locotenent Lazăr Dan Paul, de la gradul de maistru militar clasa a III-a la gradul de maistru militar clasa a II-a – Deac Adrian Mircea, iar de la gradul de plutonier la gradul de plutonier major Horani Ovidiu Vasile, Pintea Viorel și Știrb Dan Sabin. Înaintarea în grad  s-a efectuat în conformitate cu prevederile art. 45 lit „e”, art. 46 alin. (1), art. 53 şi art. 54 din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare.

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment