Au furat bani din conturi ca să cumpere combustibil

Trei tineri în vârstă de 24, 25 şi 26 de ani din localitatea Coroieni, judeţul Maramureş, sunt cercetaţi de către procurorii sălăjeni pentru acces fără drept la un sistem informatic, operaţiuni de retragere de numerar fără acordul titularului, respectiv complicitate la săvârşirea acestor infracţiuni.
Ei eu fost reţinuţi joi, 26 aprilie, pentru ca în 27 aprilie, doi dintre ei să fie înaintaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Tribunalul Sălaj a respins propunerea şi i-a plasat sub control judiciar.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 24 august 2017-aprilie 2018, folosindu-se de o aplicaţie de pe telefonul mobil, cei trei au efectuat transferuri neautorizate de sume de bani din conturile a 11 persoane, printre care şi sălăjeni, pe cardurile pe care inculpaţii le aveau la Rompetrol. Ulterior, maramureşenii se deplasau la benzinăriile Rompetrol şi la staţiile partenere pentru a achiziţiona combustibil şi diverse produse alimentare şi nealimentare. În total, cei trei tineri au prejudiciat părţile vătămate cu peste 115.000 de lei, bani din care au cumpărat peste 7.000 de litri de carburanţi şi pe care i-au valorificat mai apoi pe piaţa neagră.

Leave a Comment