Atenție la cardurile bancare. O familie din Sălaj era să rămână fără o sumă uriașă de bani

O familie din Sălaj era să cadă în capcana unor escroci și să rămână fără o sumă uriașă de bani. Cazul a fost dat ca exemplu în ultima ședință a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, comitet găzduit lunar de Instituția Prefectului Sălaj.

Vulnerabilitatea persoanelor vârstnice s-a numărat printre temele abordate, iar reprezentanții pensionarilor le-au cerut oficialilor Inspectoratului Județean de Poliție Sălaj prezenți la eveniment să anunțe dacă sunt cazuri de retrageri neautorizate de sume de pe cardurile bancare ale unor pensionari. Prezent la ședință, comisarul șef de poliție Adrian Jecan a explicat că un astfel de caz a fost soluționat anul trecut la nivel de județ. Potrivit comisarului șef, în cele mai multe cazuri este vorba despre metoda „accidentul” sau de alte metode care presupun virarea unor sume mari de bani în diferite conturi sub pretextul că este nevoie pentru cazuri sociale sau pentru rudenii aflate în stare gravă. Comisarul șef a explicat că o asemenea tentativă a fost înregistrată anul trecut. „A fost acel caz umanitar cu operația unui copil. Părțile vătămate au fost determinate să transmită datele contului și ale cardului. S-a încercat furtul, transferul unei sume mari de bani. Au fost 50.000 sau 60.000 de lei. Numai prin intervenția rapidă a colegilor și a altor echipe de specialiști s-a reușit blocarea sumei și recuperarea în totalitate a banilor”, a punctat comisarul șef. Reprezentanții IPJ Sălaj au atras atenția din nou asupra necesității de a nu divulga nimănui date financiar-bancare, parole de card și alte elemente care pot fi folosite pentru furtul de bani.

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “Atenție la cardurile bancare. O familie din Sălaj era să rămână fără o sumă uriașă de bani”

  1. […] O familie din Sălaj era să cadă în capcana unor escroci și să rămână fără o sumă uriașă de bani. Cazul a fost dat ca exemplu în ultima ședință a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, comitet găzduit lunar de Instituția Prefectului Sălaj. Vulnerabilitatea persoanelor vârstnice s-a numărat printre temele abordate, iar reprezentanții pensionarilor le-au cerut oficialilor Inspectoratului Județean de Poliție Sălaj prezenți la eveniment să anunțe dacă sunt cazuri de retrageri neautorizate de sume de pe cardurile bancare ale unor pensionari.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment