Astăzi, 28 februarie: Ziua Protecției Civile din România

„Astăzi, 28 februarie, este Ziua Protecției Civile din România. Îi celebrăm pe toți salvatorii de vieți care lucrează ca pompieri, medici, paramedici, asistenți, salvamontiști, salvamari, piloți, precum și personalul tehnic care gestionează misiunile lor.
Acești eroi ai zilelor noastre sunt mereu la datorie, riscându-și viața lor pentru a o salva pe a celor care sunt în pericol. Am văzut cu toții ce eforturi au depus în perioada pandemiei, în criza umanitară a refugiaților din Ucraina sau peste hotare, în misiunile de stingere a incendiilor de vegetație din Grecia și Franța. Recent, salvatorii români au acționat în localitățile afectate de cutremurul din Turcia. Președintele Klaus Iohannis îi va decora, în cursul zilei de azi, pe cei care au luat parte la această misiune.
Guvernul pe care îl conduc va continua alocarea de fonduri pentru ca dotările de care aceste structuri au nevoie să fie mereu la standardele necesare îndeplinirii cu succes a misiunilor lor. Mulțumesc întregului personal al protecției civile pentru munca lor plină de provocări și le urez mult succes în continuare în activitatea lor!”, premierul României, președinte al Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă.
Biroul de presă al PNL
(P)

Leave a Comment