Arest prelungit pentru elveţianul acuzat de pedofilie

Cetăţeanul elveţian şi românca arestaţi la mijlocul lunii martie într-un dosar de pedofilie şi trafic de minori vor sta încă 30 de zile în spatele gratiilor. Magistraţii Tribunalului Sălaj au decis luni, 10 aprilie, prelungirea măsurii arestării preventive a lui Lombriser Wendelin, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu minori în formă continuată (10 acte materiale), şi a Mihaelei Boldijar, cercetată pentru trafic de minori în formă continuată (10 acte materiale).
Procurorii DIICOT Sălaj care investighează cazul susţin că începand cu anul 2015, „inculpatul Lombriser Wendelin, cetăţean elveţian care se afla pe teritoriul României de mai mult timp, a căutat şi identificat pe teritoriul judeţului Sălaj, dar şi pe raza judeţului Sibiu, mai mulţi copii vulnerabili care să accepte să întreţină relaţii sexuale cu acesta, în schimbul unor sume modice de bani. Inculpatul Lombriser Wendelin s-a orientat în principal spre copii proveniţi din familii dezorganizate sau foarte sărace, neaflaţi sub supravegherea părinţilor, care cerşeau sau îşi câştigau existenţa căutând alimente, haine şi fier în containere”.
Potrivit aceleiaşi surse, în urmă cu doi ani, Lombriser Wendelin ar fi abordat-o în faţa gării din Sibiu pe inculpata Boldijar Mihaela, care în acea perioadă petrecea majoritatea timpului în zonă şi locuia într-o baracă amenajată în vecinătate. Elveţianul i-a propus să-i caute băieţi minori, cu care să îşi satisfacă plăcerile sexuale, în schimbul unor sume de bani, susţin procurorii.
„În acest context, profitând de naivitatea victimelor specifică vârstei precum şi de lipsurile materiale, inculpata Boldijar Mihaela a recrutat mai mulţi minori, cu vârste cuprinse între 12-16 ani ce proveneau din familii foarte sărace de pe raza unei localităţi din judeţul Sibiu şi care îşi câştigau existenţa singuri prin cerşit pe raza oraşului Sibiu”, mai precizează DIICOT.
Cei doi se află în arest din 16 martie 2017.

Leave a Comment