Arest prelungit pentru autorul accidentului mortal de la Sîg

Andreas O., adolescentul care a provocat accidentul de la Sîg, din a doua zi de Crăciun, în urma căruia un tânăr de 26 de ani a decedat, va rămâne după gratii. Magistraţii Judecătoriei Şimleu Silvaniei au admis, zilele trecute, propunerea procurorilor şi au prelungit durata măsurii arestării preventive cu încă 30 de zile. Soluţia instanţei a fost contestată de către inculpat.

Tânărul în vârstă de 18 ani, din comuna Chieşd, este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, după ce în 26 decembrie, în jurul orei 4.30, s-a urcat la volan şi, în localitatea Sîg, a spulberat un grup de patru tineri care ieşise de la discoteca din sat şi se deplasau pe marginea drumului. Pietonii au fost loviţi din spate, în urma impactului, autoturismul răsturnându-se în afara părţii carosabile. În urma impactului, un tânăr de 23 de ani şi-a piedut viaţa şi alţi doi au fost răniţi.

La testarea cu etilotestul, a rezultat o alcoolemie de 0,80 g/l alcool pur în aerul expirat, adolescentul fiind dus la spital pentru recoltarea de probe biologice, rezultatele indicând valori uriaşe. Surse din anchetă ne-au declarat că probă a arătat o alcoolemie de 1,60 g/l alcool pur în sânge, iar cea de-a doua, recoltată la distanţă de o oră, 1,40 g/l alcool pur în sânge.
Şoferul a fost reţinut şi arestat la domiciliu, a doua zi după accident, pentru ca în urma apelului procurorilor, în 3 ianuarie 2018, să fie arestat preventiv.

Leave a Comment