Peste 260 de obiective din Sălaj nu dețin autorizație ISU: noua lege care îi vizează pe proprietari

Proprietarii clădirilor și spațiilor în care se desfășoară activitate de comerț, cultură și turism, care nu au autorizație de securitate la incendiu, au obligația de a afișa vizibil, la intrarea în unitate, panouri prin care să informeze cetățenii despre lipsa unui astfel de document.

Legea a fost promulgată săptămâna trecută de președintele Klaus Iohannis.  Se estimnează că, la nivelul întregii țări, doar 10 la sută dintre clădirile care ar trebui autorizate pentru riscul la incendiu au acest certificat. Nici în județul Sălaj situația nu este una foarte bună. Potrivit reprezentanților ISU Sălaj, 262 de obiective nu dețin, în acest moment, autorizație pentru securitate la incendiu. Dintre acestea, 44 sunt unități de alimentație publică, cluburi, baruri, cafenele. Proprietarii acestor obiective au obligația de a atenționa clienții cu privire la lipsa autorizației, în cel mai scurt timp, prin afișe care să întrunească toate elementele prevăzute de lege.

Astfel, în locuri vizibile, trebuie afișat un panou cu textul: ”Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu”. Acestea trebuie tipărite cu litere de tipar, cu dimensiuni de minimum 2,5 centimetri, de culoare roșie, pe fundal alb, având conținutul menționat mai sus.

Nemarcarea corespunzătoare a acestor tipuri de obiective atrage după sine sancționarea cu amendă de până la 5.000 de  lei. Conform actului normativ, panourile de înștiințare trebuie să fie afișate până la obținerea autorizației de securitate la incendiu, lucru care, de asemenea, trebuie să reprezinte o prioritate de grad maxim al oricărui proprietar.

 

 

 

 

 

Leave a Comment