Angajatorii din Cluj-Napoca își pot înscrie angajații la cursuri gratuite de reparații auto

Firmele din sectorul auto și componente, transporturi și distribuție din Cluj-Napoca au ocazia să își înscrie angajații la cursuri de formare profesională în domeniul reparațiilor auto:

  • Curs de inițiere ”Diagnoză auto”;
  • Curs de inițiere ”Vopsirea automobilului”;
  • Curs de inițiere ”Repararea caroseriei”.

 

Înscrierea și participarea la cursuri sunt absolut GRATUITE, iar diplomele obținute în urma absolvirii cursurilor și examenului sunt certificate ANC (Asociația Națională pentru Calificări).

 

Cursurile sunt realizate în cadrul proiectului Auto Perform implementat de Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în regiunile Sud-Vest, Vest și Nord-Vest. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

 

Atât service-urile auto, cât și companiile cu un parc auto mare (firme de transporturi, distribuție etc.) pot beneficia de cursurile gratuite realizate în cadrul proiectului.

 

Cursurile sunt de inițiere și vor avea o durată minimă de 60 de ore și vor avea atât o secțiune teoretică, cât și una practică. Toate cursurile și evaluările vor fi realizate de experți calificați în domeniul vizat. De asemenea, participanții din afara localității de desfășurare a cursurilor vor avea costurile cu transportul decontate.

 

Cursurile vor ajuta angajații să își completeze și actualizeze cunoștințele în domeniu, iar firmele angajatoare ale participanților la curs vor deveni mai competitive.  De asemenea, cursurile pot sprijini angajatorii în dezvoltarea de noi servicii în oferta companiei sau în creșterea calității serviciilor deja oferite.

 

Totodată, la cererea acestora, companiile pot fi sprijinite de experții din cadrul proiectului pentru dezvoltarea unui program de învățare la locul de muncă.

 

Condiții de eligibilitate: cine se poate înscrie la cursuri?

  • Persoane angajate în firme care își desfășoară activitatea principală sau secundară într-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.
  • Locul de muncă ocupat trebuie să fie în una din cele 3 regiuni de dezvoltare în care se implementează activitățile proiectului (Sud-Vest, Vest, Nord-Vest) – ceea ce include și orașul Cluj-Napoca;
  • Persoane care au absolvit învățământul obligatoriu (8 clase);
  • Sunt excluși manageri, antreprenori ce își gestionează propria afacere sau angajați din departamente de resurse umane.

 

Companiile angajatoare, își pot înscrie angajații la cursuri accesând pagina următoare: https://www.inscriere-auto-perform.ro/

 

Persoanele interesate trebuie doar să completeze formularul din partea dreaptă a paginii pentru a-și transmite datele de contact către experții proiectului Auto Perform, iar aceștia vor contacta persoanele înscrise în cel mai scurt timp pentru a verifica dacă îndeplinesc condițiile de eligibilitate ale proiectului și pentru a demara procesul de înscriere în proiect.

 

Cursurile vor fi demarate în perioada următoare. Astfel, companiile interesate să își înscrie angajații la cursuri sau persoanele angajate interesate să participa la cursuri sunt îndemnate să se înscrie cât mai curând.

 

Locația cursurilor va fi aleasă astfel încât să asigure toate dotările și echipamentele necesare, iar orarul cursurilor va fi stabilit astfel încât să se suprapună cât mai puțin posibil cu activitatea angajaților la locul de muncă.

 

Pentru protecția cursanților și a formatorilor împotriva pandemiei de COVID-19, cursurile de formare Auto Perform se vor realiza respectând măsurile naționale și locale de sănătate publică în vigoare.

 

Pentru întrebări sau detalii puteți contacta experții din echipa proiectului în mod direct prin utilizarea paginii de Facebook a proiectului Auto Perform: fb.me/autoperform.ptir

 

Pentru mai multe detalii despre proiect accesați pagina: http://www.ptir.ro/proiecte/proiecte-in-implementare/auto-perform-performanta-pentru-angajatii-din-sectorul-auto/

 

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

 

Vă mulțumim și vă așteptam!