Andreea Paul Vass a pierdut apelul împotriva lui Daniel Săuca

Daniel Săuca, preşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor din Sălaj, a câştigat, joi, la Tribunalul Sălaj, disputa cu deputatul de Satu Mare, Andreea Paul Vass. Magistraţii sălăjeni au respins ca nefondat apelul declarat de către reclamantă împotriva sentinţei civile din luna februarie a Judecătoriei Zalău. Instanţa stabilea atunci că acţiunea formulată de politicianul originar din Sălaj împotriva lui Săuca este neîntemeiată.
Tot joi, magistraţii au respins ca nefondat şi apelul declarat de Viorel Stanca împotriva aceleiaşi sentinţe civile, care îl obliga să-i achite reclamantei despăgubiri civile în valoare de 5.000 de lei şi să suporte parţial cheltuielile de judecată. Soluţia Tribunalului Sălaj poate fi atacată cu recurs.
„În ceea ce mă priveşte, cred ca este o victorie a bunului-simţ”, ne-a declarat Daniel Săuca, după aflarea soluţiei.
Procesul împotriva jurnalistului şi a fostului om politic a fost intentat în urma unei emisiuni pe care Săuca a moderat-o la un post de radio local, în care l-a avut ca invitat pe Viorel Stanca, pe atunci, preşedinte al PRM Sălaj. În cadrul emisiunii, Stanca a făcut o serie de comentarii jignitoare şi a folosit un limbaj injurios atât la adresa Andreei Vass, cât şi a familiei sale. PDL-ista a considerat că i-a fost prejudiciată imaginea, astfel că a cerut celor trei părţi – moderatorului, invitatului şi postului de radio – daune morale în valoarea totală de 100.000 de euro.
Întrucât reprezentanţii postului de radio au căzut la înţelegere cu reclamanta, aceasta şi-a retras plângerea ce-i viza. În ceea ce priveşte acţiunea formulată de către Vass împotriva preşedintelui Asociaţiei Jurnaliştilor, instanţa din Zalău a respins-o ca neîntemeiată. În schimb, l-a obligat pe Viorel Stanca
Nemulţumită de sentinţă, Vass a făcut apel, invocând faptul că jurnalistul sălăjean că „nu a avut nicio reacţie la comentariile jignitoare făcut de Stanca, permiţându-i acestuia să folosească un limbaj injurios”, prin care i-a fost afectată imaginea.

Alte articole

2 Thoughts to “Andreea Paul Vass a pierdut apelul împotriva lui Daniel Săuca”

  1. ANONIM

    CNA-ul l-a sanctionat pe Daniel Sauca, pacat ca judecatorii din Zalau n-au considerat la fel si sunt mana in mana cu politicul salajan de la varf.

  2. ION

    N U A FOST JIGNITA PRESEDINTA FEMEILOU PDL SALAJ,DEOARECE ORICE CUVINTE SUNT PREA MICI PENTRU CE MERITA MINCINOASA JUDETULUI VASS

Leave a Comment