HC Zalău, locul trei la „Memorialul Tiberiu Rusu”

Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca a găzduit la finele săptămânii trecute cea de-a XI-a ediţie a „Memorialului Tiberiu Rusu”, o competiţie organizată în memoria celui care a fost unul dintre cei mai mari antrenori din handbalul clujean. La eveniment a participat şi Handbal Club Zalău, iar pe lângă echipa pregătită de Gheorghe Tadici şi formaţia organizatoare, „U” Cluj, au mai fost prezente HCM Râmnicu Vâlcea şi Măgura Cisnădie.
Cu o victorie şi două înfrângeri, formaţia de la poalele Meseşului s-a situat pe locul trei la finalul competiţiei, după HCM Râmnicu Vâlcea şi Universitatea Cluj.
În primul duel, cel cu formaţia vâlceană, HC Zalău a avut o primă repriză reuşită, conducând cu 10 – 7 la pauză. „La pauză, am efectuat multe schimbări, iar adversarele au rămas în aceeaşi formulă. De la 10 – 7, scorul a devenit 12 – 10, iar cursul jocului s-a schimbat total. Nu am fost mulţumit, dar am vrut să le demonstrez şi jucătoarelor de rezervă că nu au aceeaşi valoare ca titularele. A fost jocul etalon pentru noi”, ne-a declarat managerul Gheorghe Tadici.
Scorul final al partidei a fost 24 – 21 pentru formaţia din Zăvoi, iar în după-amiaza aceleaşi zile, HC Zalău a mai susţinut un meci, împotriva celor de la Măgura Cisnădie. Partida a fost câştigată de zălăuance cu scorul de 28 – 24, după ce la pauză tabela a arătat 16 – 10.
„La echipa din Cisnădie nu au evoluat Gatzel şi Goran, dar nici noi nu le-am avut pe Tamaş şi pe Constantinescu decât foarte puţin. Jocul a arătat bine cât timp au evoluat titularele. În repriza a doua, ne-am desprins la opt goluri, dar, după ce am introdus toate jucătoarele, diferenţa de scor a devenit mai mică”, a mai precizat Tadici.
Ultimul meci pentru formaţia zălăuană a fost cel cu Universitatea Cluj, pierdut la un gol de sălăjence. 27- 26 pentru gazde a fost scorul final, după ce la pauză, clujencele au avut 16 – 12.
„A fost un meci de mare angajament, cu ambiţii. Am pierdut la un gol, dar au fost multe erori de arbitraj. Ele şi-au dorit cu orice preţ victoria”, a comentat tehnicianul zălăuan.
Gheorghe Tadici s-a arătat mulţumit de evoluţia anumitor jucătoare, însă, o parte dintre ele au evoluat sub aşteptările sale. „O serie de jucătoare au crescut în valoare, însă, o parte dintre ele au avut o evoluţie modestă, în special Trif, Klimek, Lazăr, Crap şi Bloj”, a concluzionat antrenorul Zalăului.
Marţi după-amiaza, formaţia zălăuană va susţine un amical pe teren propriu (fără public) cu Universitatea Cluj, iar la finalul săptămânii va participa la ultimul turneu de pregătire dinaintea începerii noului sezon al Ligii Naţionale.

Leave a Comment