Alti doi braconieri au fost prinsi la pescuit pe Somes

In timpul executarii unei misiuni specifice pe linia combaterii si prevenirii actelor de braconaj piscicol, un echipaj de jandarmi a surprins in flagrant, saptamana trecuta, joi, la ora 9:30, doi barbati care pescuiau ilegal pe raul Somes, in zona localitatii Galgau. Barbatii, de 54 si 60 de ani, din localitatile Dej (judetul Cluj) si Sibiu (judetul Sibiu), au fost prinsi avand asupra lor mai multi pesti din specia Clean si Avat, sub dimensiunile legale. In cauza, jandarmii au intocmit pe numele acestora actele de constatare a infractiunilor de pescuit in perioada de prohibitie si pescuitul resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale, fapte prevazute si sanctionate de art. 64 lit.b si h din Ordonanta de Urgenta nr. 23 din 5 martie 2008, privind pescuitul si acvacultura, ne-a declarat Cristian Bolfa, ofiterul de relatii publice din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj. Dosarul cu actele de constatare a infractiunilor urmeaza a fi inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Jibou.

S-a accidentat grav incercand sa evite un biciclist beat

Un biciclist beat a fost accidentat, la sfarsitul saptamanii trecute (joi, la ora 11:30), intre localitatile Sarmasag si Bobota, de o masina care s-a angajat intr-o depasire neregulamentara. Dupa cum ne-a prezentat Nadia Serban, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, conducatorul autoturismului, B. Attila, de 34 de ani, din Zalau, efectuand o depasire nepermisa, a patruns pe contrasens, unde a intrat in coliziune cu o bicicleta condusa de K. Nicolae, de 64 de ani, din Sarmasag, care nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers spre stanga. In urma impactului, autoturismul a intrat intr-un cap de pod, conducatorul auto accidentandu-se grav, in timp ce biciclistul nu a suferit leziuni. Efectuand primele cercetari la fata locului, politistii i-au testat pe cei doi implicati in accident daca au consumat bauturi alcoolice. Fiind testati cu aparatul etilotest, cel al biciclistului a indicat o concentratie de 0,66 de mg/l alcool pur in aerul expirat. Politistii vor continua cercetarile pentru a stabili cauzele exacte in care s-a produs evenimentul.

Tot la finele saptamanii (joi, la ora 14:40), S. Lajos, de 35 de ani, din Zalau, in timp ce conducea autoturismul, pe strada Avram Iancu, la intersectia cu strada Corneliu Coposu nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism condus regulamentar de T. Ana, de 51 de ani, din Var. In urma accidentului, conducatoarea auto a fost ranita usor.

Alte articole

Leave a Comment