Adolescent fără permis prins în trafic de polițiști

Un adolescent din Cluj s-a ales cu dosar penal după ce s-a urcat la volan fără a deține permis de conducere. Tânărul în vârstă de 18 ani a fost depistat în trafic joi, 28 decembrie, de către polițiști din cadrul Secției 2 Sînmihaiu Almașului, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Național 1G, între localitățile Almașu și Cuzăplac, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Cazul clujeanului nu este singural. În primele 11 luni ale anului, polițiștii sălăjeni au depistat la volan 209 persoane care nu dețineau permis de conducere. Conform articolului 335 Cod Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.
De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Alte articole

Leave a Comment