Administratori ai unor societăţi comerciale, cercetaţi pentru evaziune fiscală

Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 31 de ani, din Zalău şi Cluj-Napoca, sunt cercetaţi de către poliţiştii clujeni pentru evaziune fiscală. Aceştia sunt acuzaţi că nu ar fi declarat şi achitat TVA -ul, aferent unor operaţiuni cu autoturisme second-hand, creând un prejudiciu de peste 850.000 lei. În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj s-a dispus miercuri, 12 noiembrie, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de trei bărbaţi, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Din verificări a reieşit că cei trei, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, nu ar fi achitat TVA -ul către bugetul de stat, aferent unor tranzacţii cu autoturisme second-hand.

Potrivit anchetatorilor, bărbaţii, personal sau prin intermediul unor împuterniciţi, ar fi importat autoturisme uzate, în valoare de peste 4.500.000 lei, de pe teritoriul unor state membre ale Uniunii Europene, obligându-se să plătească TVA în România. Ulterior, aceştia ar fi omis să evidenţieze în contabilitate operaţiunile de cumpărare şi de revânzare a autoturismelor către cumpărători din România. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 870.000 lei.
În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

 

2 Thoughts to “Administratori ai unor societăţi comerciale, cercetaţi pentru evaziune fiscală”

  1. Anonim

    Protectia politica ii impiedica politistii ca ii cerceteze pe alti evazionisti, de exemplu Vasile Cota, Dumitru Blaga, Daniela Fizesan Chisbora s. a.

  2. fonta

    Dar pe samsarii din Salaj cand ii va lua fiscul si parchetul la intrebari? În fiecare duminică pornesc din curte de la Vinalcool şi din alte locatii cîteva sute de mii de euro la negru, bani neimpozitati niciodată, trebuie să vină de la Cluj să facă ordine şi aici?

Leave a Comment