Acuzaţi de tăinuire după ce au cumpărat bunuri furate

 

Doi sălăjeni au fost trimişi, săptămâna trecută, în judecată, fiind acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt. Ambii se află în arest preventiv. Potrivit procurorilor zălăuani, Adrian Mihai Petrean a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de furt calificat şi a unei infracţiuni de complicitate la furt calificat. Anchetatorii susţin că, în perioada august 2014 – 20 aprilie 2015, bărbatul a sustras bunuri de la mai multe persoane vătămate.
Cel de-al doilea inculpat este Ovidiu Raul Bican, aflat în arest preventiv într-o altă cauză, este acuzat de săvârşirea a şapte infracţiuni de furt calificat şi a unei infracţiuni de tentativă la furt calificat, „constând în aceea că în perioada 28.02.2015 – 20.04.2015 a sustras bunuri de la mai multe persoane vătămate”.
În acelaşi dosar, a fost trimisă în judecată şi Sima Viorica, cercetată în stare de libertate, pentru săvârşirea unei infracţiuni de tăinuire în formă continuată. Procurorii spun că femeia a cumpărat, la patru date diferite, de la inculpaţii Petrean Adrian-Mihai şi Bican Ovidiu-Raul, bunuri provenite din săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Tot pentru tăinuire este judecat şi Marinel Viorel, cercetat în stare de libertate, după ce ar fi cumpărat, la două date diferite, bunuri de la cei doi inculpaţi acuzaţi de furt. „Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, menţionează procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău.

Alte articole

2 Thoughts to “Acuzaţi de tăinuire după ce au cumpărat bunuri furate”

  1. […] Doi sălăjeni au fost trimişi, săptămâna trecută, în judecată, fiind acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt. Ambii se află în arest preventiv. Potrivit procurorilor zălăuani, Adrian Mihai Petrean a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de furt calificat şi a unei infracţiuni de complicitate la furt calificat. Anchetatorii susţin că, în perioada august 2014 – 20 aprilie 2015, bărbatul a sustras bunuri de la mai multe persoane vătămate. Cel de-al doilea inculpat este Ovidiu Raul Bican, aflat în arest preventiv într-o altă cauză, este acuzat de săvârşirea a şapte infracţiuni …mai multe stiri […]

  2. […] Doi sălăjeni au fost trimişi, săptămâna trecută, în judecată, fiind acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt. Ambii se află în arest preventiv. Potrivit procurorilor zălăuani, Adrian Mihai Petrean a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de furt calificat şi a unei infracţiuni de complicitate la furt calificat. Anchetatorii susţin că, în perioada august 2014 – 20 aprilie 2015, bărbatul a sustras bunuri de la mai multe persoane vătămate. Cel de-al doilea inculpat este Ovidiu Raul Bican, aflat în arest preventiv într-o altă cauză, este acuzat de săvârşirea a şapte infracţiuni …read more […]

Leave a Comment