Poliţişti sălăjeni detaşaţi în staţiunile de la Marea Neagră

 

Peste 200 de poliţişti de la inspectoratele judeţene de poliţie vor fi detaşaţi, în perioada iulie – august, pentru a acţiona în zona staţiunilor de la Marea Neagră. Din Sălaj, trei angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean vor lucra în intervalul menţionat pe litoralul românesc. Este vorba, potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al instituţiei, Maria Cristea, de doi poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi unul de la Serviciul Criminalistic. Aceştia vor participa alături de colegii din alte judeţe pentru siguranţa turiştilor veniţi în vacanţă.
Conform planului de acţiune „Litoral 2015”, în activităţi sunt angrenaţi poliţişti de la ordine publică, poliţia rutieră, intervenţie rapidă, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, transporturi şi arme, explozivi şi substanţe periculoase.
Pentru soluţionarea cu celeritate a faptelor semnalate, în cazul sesizărilor primite de la cetăţeni se aplică principiul intervenţiei la locul evenimentului a celui mai apropiat poliţist sesizat. O atenţie deosebită este acordată activităţilor de prevenire şi informare antiinfracţională a cetăţenilor cu privire la măsurile de siguranţă pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale furturilor din camere de hotel, de pe plajă sau din auto.
Pe parcursul sezonului estival, poliţiştii vor organiza întâlniri cu administratorii hotelurilor pentru consilierea acestora cu privire la măsurile de siguranţă necesare pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel.
De asemenea, pentru ca informaţiile utile să fie uşor accesibile turiştilor, poliţiştii vor afişa recomandări preventive la recepţiile hotelurilor şi în alte locuri vizibile, vor purta discuţii cu turiştii aflaţi pe plajă pe tema prevenirii furturilor şi vor organiza activităţi pe teme preventive în taberele şcolare de pe litoralul românesc.
Totodată, poliţiştii acţionează pentru siguranţa turiştilor care sosesc în Portul Constanţa la bordul navelor de croazieră, itinerariile de deplasare a acestora şi obiectivele vizitate fiind monitorizate.
Oamenii legii vor avea în vedere şi legalitatea desfăşurării activităţilor în structurile de cazare a turiştilor şi de alimentaţie publică, a folosirii forţei de muncă şi a altor activităţi economice specifice sezonului cald.
În toată această perioadă, poliţiştii vor fi prezenţi în trafic pentru salvarea de vieţi, prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului. De asemenea, se vor organiza acţiuni împreună cu specialiştii din cadrul Registrului Auto Român şi Autorităţii Rutiere Române pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care circulă cu defecţiuni tehnice, efectuează transporturi ilegale de mărfuri şi persoane, poluează mediul, nu respectă timpii de odihnă ori depăşesc masele maxime admise de gabarit şi greutate.

 

One Thought to “Poliţişti sălăjeni detaşaţi în staţiunile de la Marea Neagră”

  1. […] Peste 200 de poliţişti de la inspectoratele judeţene de poliţie vor fi detaşaţi, în perioada iulie – august, pentru a acţiona în zona staţiunilor de la Marea Neagră. Din Sălaj, trei angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean vor lucra în intervalul menţionat pe litoralul românesc. Este vorba, potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al instituţiei, Maria Cristea, de doi poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi unul de la Serviciul Criminalistic. Aceştia vor participa alături de colegii din alte judeţe pentru siguranţa turiştilor veniţi în vacanţă. Conform planului de acţiune “Litoral 2015″, în activităţi sunt angrenaţi poliţişti …mai multe stiri […]

Leave a Comment