Acuzat de corupţie, Primarul din Măerişte a fost achitat a doua oară

Vasile Lazăr, primarul comunei Măerişte, a fost achitat a doua oară de către magistraţii şimleuani în dosarul în care edilul a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie. Soluţia a fost pronunţată luni, 2 martie, şi nu este una definitivă. Aceasta poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de comunicare.
După ce edilul a fost achitat în luna februarie 2014 de către instanţa şimleuană, Curtea de Apel Cluj admite, în luna octombrie a aceluiaşi an, apelul formulat împotriva sentinţei judecătorilor de la Şimleu şi decide “trimiterea cauzei spre rejudecare la prima instanţă”. Ajuns din nou pe masa judecătorilor de la Şimleu Silvaniei, aceştia decid respingerea cererii de schimbare a încadrării juridice formulată de Ministerul Public şi „achită pe inculpatul Vasile Lazăr pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice”, însă îl condamnă la pedeapsa rezultantă a amenzii în sumă de 6. 000 lei pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată şi uz de fals în formă continuată”, se precizează în minuta şedinţei de luni.
De asemenea, şi celălalt inculpat din dosarul amintit, Silviu Teodor Adrian Popovici a fost achitat pentru comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, însă a fost condamnat la pedeapsa rezultantă finală „de un an şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de trei ani şi şase luni”, se mai arată în sursa menţionată.
Reamintim că trimis în judecată în noiembrie 2010 de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals, Lazăr a fost găsit nevinovat la toate cele trei capete de acuzare. Soluţia a fost dată întrucât “faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii” şi pentru că „fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni”. Anchetatorii au susţinut, însă, că primarul ar fi plătit ilegal un avans către o firmă pentru realizarea unui proiect tehnic de aducţiune a apei. În schimb, instanţa l-a obligat pe Vasile Lazăr la plata a două amenzi administrative, fiecare în valoare de 1.000 de lei.
Aceeaşi sentinţă l-a vizat şi pe celălalt inculpat din dosarul amintit, Silviu Teodor Adrian Popovici, adus în faţa instanţei sub acuzaţiile de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. El s-a ales cu o amendă administrativă de 1.000 de lei

Alte articole

2 Thoughts to “Acuzat de corupţie, Primarul din Măerişte a fost achitat a doua oară”

  1. ionut

    A fost achitat si a doua oara pentru ca nu-i vinovat,numai cine nu-l cunoaste nu stie ce om deosebit este si cat munceste pentru comuna noastra

  2. Anonim

    ai dusmani primare da nu te lasa ca te sustine pana la pensie

Leave a Comment