Acţiuni ale poliţiştilor sălăjeni pentru siguranţa rutieră

Ionuţ Cormoş

Poliţiştii sălăjeni au acţionat, în perioada 8-14 iulie, cu efective mărite pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, dar şi pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Salvarea de vieţi şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere sunt priorităţi ale Poliţiei sălăjene.
La acţiunile organizate, au participat poliţişti de ordine publică, de la rutieră şi de la structura de investigaţii criminale.
În urma activităţilor, au fost constatate 54 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), 13 persoane au fost prinse în flagrant, iar alte 52 de persoane sunt cercetate pentru săvârşirea de fapte.
Poliţiştii au aplicat 113 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, şapte pentru fapte de natură economică şi 21 pentru fapte de altă natură.
Totodată, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii de la rutieră au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 1012 sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care o sancţiune a fost aplicată pentru consum de alcool, 448 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi 563 pentru alte abateri.
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 37 de permise de conducere, dintre care unul pentru consum de alcool, 18 pentru viteză şi 18 pentru alte abateri.
De asemenea, în perioada de referință, oamenii legii au retras 21 certificate de înmatriculare.

Alte articole

Leave a Comment